(P) Eliminat de la EURO 2024, Ronaldo ar mai putea participa la încă un turneu final

Promo
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 11:52
Data actualizarii: Miercuri 10 Iulie 2024, 11:53

Cristiano Ronaldo a rupt tăcerea pe rețelele de socializare după ce Portugalia a fost eliminată de la Euro 2024 de către Franța, în urma loviturilor de departajare. Există îngrijorări că acesta ar putea fi ultimul turneu major la care participă fostul star de la Manchester United și Real Madrid cu echipa națională a Portugaliei, Ronaldo anunțând că acesta va fi ultimul său Campionat European, mai devreme în această săptămână.

În ciuda acestui fapt, se pare că atacantul Al-Nassr ar putea avea încă treburi neterminate cu echipa națională. Ronaldo, care a fost văzut consolându-și coechipierul și veteranul Portugaliei, Pepe, în vârstă de 41 de ani, la finalul înfrângerii de vineri seară, a emis astăzi o declarație pe X (fostul Twitter), susținând că echipa sa „merita mai mult”.

La startul turneului, Portugalia era considerată a 6-a favorită la cucerirea titlului, cu o cotă de 8.50. După faza grupelor, CR7 și colegii săi au ajuns la cota de 10.00 în secțiunea de pariuri sportive la Mr Bit, chiar dacă câștigaseră grupa.

„Ne-am dorit mai mult. Am meritat mai mult. Pentru noi. Pentru fiecare dintre voi. Pentru Portugalia. Suntem recunoscători pentru tot ce ne-ați oferit și pentru tot ce am realizat până acum,” a scris Ronaldo. Totuși, starul de 39 de ani a lăsat să se înțeleagă că ar putea continua să joace, adăugând: „Pe teren și în afara lui, sunt sigur că acest patrimoniu va fi onorat și va continua să fie construit. Împreună.”

Ronaldo, care a marcat 130 de goluri în 212 apariții pentru Portugalia, și-a anunțat retragerea din fotbalul internațional. „Este fără îndoială ultimul meu Campionat European,” a spus el pentru publicația portugheză O Jogo, în această săptămână.

Deși fostul star de la Real Madrid și Manchester United nu a reușit să înscrie niciun gol din acțiune în timpul Campionatului, și a ratat notabil o lovitură de pedeapsă, în victoria cu 1-0 a echipei lui Roberto Martinez împotriva Sloveniei, în optimi.

Deși acesta ar putea fi ultimul Euro pentru Ronaldo, la 39 de ani, superstarul portughez ar putea continua să joace până la următorul Campionat Mondial din 2026. Deși nu a reușit să înscrie la Euro 2024, a fost cel mai bun marcator al Ligii Profesioniste Saudite în acest sezon și, deși s-au ridicat întrebări cu privire la nivelul ligii, Ronaldo continuă să lupte pentru glorie. „Dar nu mă emoționez din cauza asta, mă emoționez din cauza a tot ceea ce implică fotbalul,” a adăugat Ronaldo.

„Din cauza entuziasmului pe care îl am pentru joc, entuziasmul de a-mi vedea suporterii, familia, afecțiunea pe care oamenii o au pentru mine. Nu este vorba de a părăsi fotbalul, pentru că dacă o fac, ce altceva ar trebui să fac sau să câștig? Nu va fi despre a obține un punct în plus sau în minus. A face oamenii fericiți este ceea ce mă motivează cel mai mult.”

Ronaldo a fost lăsat în lacrimi după ce a fost refuzat de la punctul cu var de către portarul Jan Oblak în timpul confruntării lor din optimile de finală împotriva Sloveniei, ratând o șansă de aur de a prelua conducerea în meci. A fost o seară frustrantă pentru câștigătorul de 5 ori al Balonului de Aur, care pur și simplu nu a putut înscrie, Ronaldo izbucnind în lacrimi în pauza dintre finalul timpului regulamentar și prelungiri.

Și vorbind despre izbucnirea emoțională a atacantului Al-Nassr, antrenorul Portugaliei, Martinez, a explicat de ce Ronaldo a izbucnit în lacrimi. „Lacrimile lui sunt din frustrare,” a spus Martinez. „Pepe este un model în fotbalul portughez. Ceea ce a făcut în această seară și în turneu va rămâne cu noi pentru generațiile viitoare.”

Deși Pepe a recunoscut, potrivit O Jogo, că „și-a luat deja o decizie cu privire la viitorul său” și „va dezvălui totul în curând”, încă există incertitudini cu privire la faptul dacă Ronaldo va continua să joace pentru Portugalia. Și antrenorul Portugaliei, Martinez, nu a dorit să facă o declarație cu privire la faptul dacă cei doi au jucat pentru ultima dată pentru Portugalia, după înfrângerea în fața Franței. „Nu,” a spus Martinez după meciul de vineri. „Totul este prea proaspăt. Încă suferim din cauza înfrângerii. Nu există decizii individuale în acest moment.”

Avento MT Limited este o companie înregistrată în conformitate cu legislația malteză cu numărul de înregistrare C 82766 și operată în baza unei licențe acordate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc din România (ONJN) la data de 1 iunie 2021 cu numărul de licență L1213854W001295

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!