(P) De ce și cum să apelezi la un credit rapid în pandemie?

(P) De ce și cum să apelezi la un credit rapid în pandemie?

Pentru mulți oameni, pandemia de Covid-19 a însemnat o scădere semnificativă a veniturilor.

Din păcate, foarte multe domenii de activitate continuă să fie blocate sau semiblocate, ceea ce afectează stilul de viață al angajaților.

Într-o măsură oarecare, salariile celor afectați în această perioadă sunt compensate de stat. Totuși, nu toată lumea beneficiază de un astfel de avantaj sau, dacă beneficiază, este posibil că suma primită să nu fie suficientă.

De aceea, suntem nevoiți să căutam variantele alternative de acoperire a cheltuielilor: un job part time, împrumuturi de la prieteni și familie sau credite online doar cu buletinul.

Motive pentru care este bine să apelezi la credite online

În situația de astăzi principalul avantaj al creditului online este siguranța. Totul se face de la distanță. Atât cererea de credit cât și livrarea banilor pe card se face doar online. Nu este nevoie să te deplasezi, ceea ce te protejează de Covid-19.

Alt motiv este rapiditatea. Este o soluție care îți permite să primești banii de care ai nevoie în doar câteva ore. Creditele online sunt oferite de IFN-uri (Instituții Financiare Nebancare), sunt foarte utile și chiar pot fi o soluție de salvare în anumite situații. Însă trebuie să fii responsabil când decizi să accesezi un credit luându-ți toate măsurile de precauție pentru a reuși să-l rambursezi.

În general, este bine să apelezi la un credit online rapid în situațiile de urgență, când au apărut cheltuielile neprevăzute care nu pot fi amânate. Sau atunci când ai un venit stabil care întârzie și ai nevoie de bani până în momentul în care îl primești. Sau atunci când din anumite cauze ai fost respins de o bancă și nu ai reușit să obții un credit clasic.

Spre deosebire de creditele clasice, creditele doar cu buletinul îți oferă o serie de avantaje: 

- Sunt acordate rapid;

- Le poți obține fără să ieși din casă;

- Nu necesită birocrație mare, singurul act solicitat fiind buletinul;

- În general, probabilitatea să fii aprobat pentru obținerea creditului este una destul de mare.

Ce trebuie să faci pentru a transforma creditul online cu buletinul într-un instrument eficient?

În primul rând, trebuie să îți analizezi extrem de bine bugetul. Calculează atent venitul tău lunar, analizează ce cheltuieli recurente obligatorii te-ai obișnuit să faci și evaluează suma maximă pe care o poți aloca pentru rambursarea creditului. În funcție de aceste calcule poți estima ce sumă de credit îți poți permite și în ce perioadă ești în stare să-l rambursezi. Pentru a avea o anumită siguranță și flexibilitate în timp este bine să soliciți creditul pe un termen puțin mai mare decât cel în care crezi că vei reuși să întorci banii. Însă, pe măsura posibilităților tale financiare, trebuie să achiți creditul cât mai rapid posibil.

În momentul în care soliciți o creditare, respectă câteva reguli simple:

- Nu împrumuta mai mulți bani decât ai nevoie, deoarece înseamnă costuri mai mari!

- Citește cu foarte mare atenție toate cerințele impuse de instituția cu care colaborezi!

- Înainte de a semna un contract, caută și alte opțiuni pentru a descoperi diferențele de costuri!

Asigură-te că ai de unde să plătești înapoi suma împrumutată. Creditele rapide sunt, așadar, o soluție eficientă, însă trebuie să fie folosite cu foarte mare grijă.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Campania de vaccinare anti-Covid suferă modificări în mers. Românii care se vor putea vaccina fără programare
BRAT

Modifică setările cookies