Promo

(P) 5 motive să mergi cu bicicleta în fiecare zi 

Bicicleta nu mai este de mult un simplu mijloc de transport; astăzi, ea este utilizată pentru agrement dar și pentru antrenamentele fizice. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Octombrie 2020, 10:32
Data actualizarii: Miercuri 28 Octombrie 2020, 10:34

Câteva zeci de minute de pedalat te ajută nu doar să te menții într-o formă fizică bună, ci oferă și multe alte beneficii pentru sănătatea corpului și a minții. 

Pe internet și în magazinele de specialitate ai la dispoziție o gamă variată de biciclete pentru orice preferință și buget, așadar dacă nu ai deja un astfel de echipament, grăbește-te să îți achiziționezi unul. Iată doar 5 dintre motivele cele mai importante pentru care ar trebui să practici zilnic mersul pe bicicletă:

Îmbunătățește capacitățile intelectuale 

În timp ce pedalăm, creierul beneficiază de o bună oxigenare, fapt care ne ajută să să ne îmbunătățim capacitățile intelectuale. Responsabile pentru acest lucru sunt endorfinele, ”hormonii fericirii”, substanțe secretate de creier în timpul activităților fizice. În plus, potrivit studiilor recente se pare că ciclismul ne stimulează gândirea deoarece stimulează părți specifice ale creierului - mai exact, a materiei albe, centrul de comunicare al creierului. Se pare că ciclismul îmbunătățește atât calitatea, cât și densitatea materiei albe. 

Favorizează procesul de recuperare fizică

Mersul pe bicicletă funcționează ca o adevărată terapie în cazul pacienților care au trecut prin accidente sau prin intervenții chirurgicale. Această metodă de tratament poate fi utilizată în următoarele cazuri:

  1. Recuperări osteoarticulare produse de intervenții chirurgicale sau afecțiuni degenerative
  2. Recuperarea respiratorie 
  3. Recuperarea cardiovasculară 
  4. Reabilitarea articulațiilor membrului inferior 
  5. Recuperarea în urma leziunilor și ale țesuturilor moi (tendoane, mușchi)

Protejează mediul înconjurător

Bicicleta este un mijloc de transport tot mai utilizat chiar și orașele aglomerate. Mersul pe bicicletă utilizează combustibili fosili în cantități minime și este un mod de deplasare care nu pune în pericol calitatea mediului încojurător. Totodată, folosirea bicicletei pentru deplasările prin oraș la ore de vârf conduce la o reducere suplimentară a emisiilor, ajutând la decongestionarea traficului rutier. 

Menține frumusețea pielii 

Pedalarea regulată încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, grație faptului că o astfel de activitate fizică stimulează circulația sângelui. La rândul său, sângele transport oxigen și substanțe nutritive la nivelul celulelor pielii, eliminând toxinele dăunătoare. În plus, ciclismul creează condițiile ideale pentru producerea de colagen, substanță esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă. 

Te ajută să economisești 

Chiar dacă, uneori, deplasările cu mașina sunt mai confortabile decât cele cu bicicleta, cea de-a doua metodă de transport oferă, la rândul său, avantaje evidente. Folosirea și întreținerea unei biciclete necesită costuri minime, având în vedere că nu are nevoie de combustibil, nu implică plata unor taxe sau asigurări iar reparațiile sale nu sunt costisitoare. În plus, ciciclismul te ajută să economisești timp, deoarece nu este nevoie să cauți loc de parcare și poate ajunge în spațiile înguste, pe care nu le poți parcurge cu mașina. 

Știai că mersul pe bicicletă...

  • Te expune la o cantitate mai mică de noxe decât în timpul folosirii mijloacelor de transport în comun?
  • În ritm susținut te poate ajuta să arzi aproximativ 300 de calorii pe oră?
  • Îmbunătățește forța corporală, coordonarea și echilibrul?

Vremea frumoasă de afară este o ocazie ideală să îți descoperi pasiunea pentru mersul pe bicicletă. Cooptează-ți întreaga familie și gașca de prieteni și distrați-vă împreună pe două roți!

Modifică setările cookies