(P) 10 motive pentru care ai nevoie chiar acum de un masaj

(P) 10 motive pentru care ai nevoie chiar acum de un masaj

Conceptul de masaj a apărut cu mii de ani în urmă și s-a dezvoltat într-un mod foarte diferit de la popor la popor.

Masajele erau la fel de populare acum 2000 de ani ca și în prezent, iar câteva din țările cu o cultură bogată în ceea ce privește masajul sunt: Suedia, Thailanda, Japonia și Indonezia. În funcție de ceea ce urmărești să obții de la o astfel de terapie, masajul poate avea diferite beneficii despre care vom discuta în continuare în acest articol.

Ce beneficii îți aduce o sesiune de masaj?

#1 Te eliberează de stres și anxietate

În lumea de azi stresul și anxietatea sunt două probleme mai comune decât ne-ar plăcea să credem. Cauzele acestora sunt diverse și din nefericire, în cele mai multe cazuri, nu pot fi evitate. Dar pe de altă parte, efectele stresului și anxietății pot fi ușor anulate prin ședințe regulate de masaj.

#2 Vindecă durerea de spate

Durerile de spate sunt pentru unele persoane o problemă la ordinea zilei în rândul persoanelor care lucrează la birou. Din fericire însă, se pot trata ușor cu ajutorul masajului potrivit.

#3 Îți relaxează întregul corp

Există tehnici de masaj concentrate doar pe anumite zone ale corpului și tehnici de masaj full body. Și unele și altele contribuie cu succes la relaxarea corpului dacă sunt alese în funcție de nevoile beneficiarului.

#4 Reduce tensiunea de la nivelul mușchilor

Nu trebuie să fii sportiv de performanță ca să beneficiezi de rezultatele pozitive ale unui masaj Deep Tissue. Dacă ai o muncă solicitantă din punct de vedere fizic, acest tip de masaj te poate ajuta să menții sănătatea corpului, dar și o postură sănătoasă.

#5 Îmbunătățește flexibilitatea

Sportivii de performanță, dar și cei amatori, pot profita din plin de efectele unui masaj sportiv, denumit și terapia campionilor. Acest tip de masaj ajută la stimularea circulației sângelui, dar și la detensionarea mușchilor înainte sau după antrenament.

#6 Te scapă de durerile de cap

Te confrunți des cu migrene? Încearcă un masaj! Unii specialiști consideră că migrenele pot apărea din cauza tensiunii acumulate la nivelul mușchilor gâtului, feței sau scalpului și de aceea un masaj facial sau unul capilar te poate ajuta să scapi cu succes de durerile de cap.

#7 Alungă stările de depresie

Persoanele care se confruntă des cu stări de depresie pot beneficia din plin de efectele pozitive ale masajului în vederea relaxării. Masajul ajută la obținerea unui echilibru la nivel spiritual, dar și la diminuarea simptomelor bolilor cronice.

#8 Îmbunătățește imunitatea

Masajul suedez de exemplu este cunoscut în întreaga lume pentru proprietatea sa de a activa celule albe și a le face capabile să lupte împotriva virusurilor. Un astfel de masaj nu poate vindeca o infecție odată ce aceasta s-a instalat în corp, dar funcționează de minune ca metodă preventivă.

#9 Contribuie la creșterea calității vieții

Știai că masajul ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire? Conform studiilor efectuate de americani, se pare că masajul reduce efectele negative ale artritei și tensiunii arteriale mari și contribuie și la prevenirea instalării demenței.

#10 Te ajută să te simți minunat

Multe persoane includ masajul în rutina lor de zi cu zi deoarece sesiunile de masaj le oferă o oportunitate de a se deconecta de la cotidian și a-și reîncărca bateriile. Masajul te face să te simți proaspăt și revigorat atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual.

Unde poți beneficia de masaje profesionale în București?

Există foarte multe spa-uri și saloane în capitală care oferă servicii de masaj. Dar niciunul din ele nu se compară cu THAIco SPA, un spa cu terapeuți talentați, unde clienții pot beneficia de experiențe extraordinare, într-un cadru cu o atmosferă de vis.

Articol sustinut de PSK.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri
BRAT
Modifică setările cookies