Simona Halep Eugenie Bouchard Wimbledon Tenis

Serveste pentru istorie! Halep, la un meci de locul 2 WTA, de Turneul Campioanelor si de cea mai tare performanta a Romaniei

Simona Halep se bate, astazi, cu Eugenie Bouchard pentru un loc in marea finala a turneului de la Wimbledon, intr-un meci ce va incepe dupa ora 16:30.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Iulie 2014, 10:34
Data actualizarii: Joi 03 Iulie 2014, 10:43

Simona Halep, locul 3 WTA inaintea turneului de la Wimbledon, jucatoare cu o ascensiune de-a dreptul incredibila in ultimul an, se afla la un singur meci de a bifa inca o performanta uriasa pentru Romania.

In varsta de doar 22 de ani, finalista a turneelor de la Roland Garros si de la Madrid in acest an, Simona Halep joaca astazi pentru prima finala din cariera la Wimbledon, dar si pentru locul 2 mondial.

Invingatoare in fata nemtoaicei Sabine Lisicki, ieri, scor 6-4, 6-0, Simona Halep va juca astazi cu Eugenie Bouchard (locul 13 WTA). Iar meciul are o miza extrem de importanta pentru romanca. Tanara de 22 de ani poate "impusca" mai multi iepuri dintr-un foc, aceasta fiind favorita pentru a urca pe locul 2 WTA, pentru a o intrece pe Maria Sharapova in clasamentul Road to Singapore si pentru calificarea inca din luna iulie la Turneul Campioanelor, unde vor merge cele mai bune opt jucatoare ale lumii in anul curent.

Simona Halep poate acumula inca 1.300 de puncte WTA in cazul in care va juca finala de la Wimbledon, si a trece cu aproximativ 300 peste Maria Sharapova, cea care a invins-o in acest an atat la Madrid, cat si la Paris.

De asemenea, Simona Halep poate deveni prima romanca finalista la Wimbledon si, daca va trece si in ultimul act de castigatoarea semifinalei Kvitova/Safarova, va incasa circa 3 milioane de dolari.

Simona Halep si Eugenie Bouchard isi vor disputa locul in finala turneului de la Londra, intr-un meci ce va incepe dupa ora 16:30

Modifică setările cookies