Ei spala rusinea lui Mutu? Radu Stefan, Codrea si Pit au primit super note in Italia!

Autor: Sport.ro
Luni 01 Februarie 2010, 10:41
Ei spala rusinea lui Mutu? Radu Stefan, Codrea si Pit au primit super note in Italia!
"Radu Stefan joaca bine pe orice post!" "Pit a fost surpriza placuta a Romei!" "Codrea e unul dintre cei mai puternici mijlocasi din Italia! Ar putea ajunge la Bologna"

Stefan Radu, care a fost integralist la echipa Lazio Roma, in remiza, de duminica, scor 1-1, cu Juventus Torino, a fost, potrivit presei din Italia, unul dintre cei mai buni jucatori ai formatiei romane din aceasta intalnire.

"Elegant si in aceelasi timp determinant, fundasul roman a ales mereu timpul potrivit pentru a intra la minge. A demonstrat ca poseda o inteligenta tactica neobisnuita. Radu a fost unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren", a notat site-ul tuttomercatoweb.com.

Sursa citata l-a notat pe Stefan Radu cu 6,5, aceeasi nota fiind acordata fundasului roman si de site-ul calciomercato.it. "S-a dovedit sigur in duelurile cu Amauri", au completat jurnalistii de la calciomercato.it.

Site-ul blitzquotidiano.it a apreciat prestatia tanarului jucator roman cu nota 6, mentionand ca Radu a reusit sa se achite bine de sarcinile primite: "Meci discrect facut de fundasul roman al echipei Lazio, care a reusit sa-si respecte pozitia pe teren si sa nu fie depesit in multe randuri".

Editia italiana a site-ului eurosport i-a acordat fotbalistului roman nota 7, precizand ca Radu evolueaza bine indiferent de postul pe care este desemnat sa joace. "Fundas stanga sau central, jucatorul roman, cu prospetimea sa, evolueaza bine peste tot", a punctat sursa citata.

Site-ul sportevai.it l-a notat cu 6 pe fundasul roman pentru jocul practicat la meciul de duminica, in vreme ce Quotidiano Nazionale i-a acordat 6,5.


Site-ul blitzquotidiano.it a scris ca mijlocasul roman Adrian Pit a fost surpriza placuta de la AS Roma in partida castigata, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata formatiei AC Siena, in etapa a XXII-a a campionatului Italiei.

Sursa citata i-a acordat nota 7 lui Pit. "Romanul a fost surpriza placuta a Romei. A intrat pe teren si a dat continuitate pe banda stanga. A dat patru centrari si una dintre ele s-a transformat in pasa de gol pentru Okaka", a scris blitzquotidiano.it.

Site-urile abitarearoma.it, forza-roma.net, goal.com, asromalive.com si cotidianul Il Tempo l-au notat cu 6,5 pe mijlocasul roman. "Romanul a debutat in campionat si nu a fost deloc intimidat de acest lucru. L-a inlocuit cu bine pe Taddei si a dat pasa decisiva la golul lui Okaka", a scris abitarearoma.it.

"Pit a intrat in locul lui Taddei si a oferit momentul electrizant pentru Roma, atunci cand a centrat la golul victoriei", a notat forza-roma.net.

"Cand Ranieri l-a introdus in teren, toata lumea a strambat din nas. Dar tehnicianul a dat dovada de inspiratie cand l-a preferat pe roman in dauna lui Cassetti sau a lui Cicinho. Pit a intrat cu multa vointa, a centrat in multe randuri si pana la urma a reusit pasa decisiva la golul victoriei", a scris goal.com.

"Pit a intrat fara emotii pe teren si a dat pasa la golul lui Okaka", a notat Il Tempo.
"Romanul a centrat, iar Okaka a transformat totul in magie. Pit a avut o contributie determinanta la succesul Romei", a scris asromalive.com.

Site-urile calciomercato.it, tuttomercatoweb.com si laroma24.it i-au acordat nota 6 lui Pit. "Pit a intrat cu determinare in teren si a pus in dificultate apararea adversa", a scris calciomercato.it.
"S-a vazut ca romanul a intrat pe teren cu gandul de a demonstra ca merita sa joace la Roma. A luptat, a pus suflet, dar se vede ca ii lipseste calitatea. Cu toate acestea, a reusit pasa la golul victoriei marcat de Okaka", a notat tuttomercatoweb.com.

Antrenorul echipei AS Roma, Claudio Ranieri, l-a laudat pe mijlocasul roman: "L-am introdus pe Pit pentru a acoperi defensiva in banda stanga. Si-a facut foarte bine treaba, iar centrarile sale, chiar daca nu au fost mereu precise, au fost utile".

Site-ul calciomercato.it a scris ca romanul Paul Codrea este unul dintre cei mai puternici mijlocasi din Italia, dupa prestatia din partida pe care echipa sa, AC Siena, a pierdut-o, in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata formatiei AS Roma, in etapa a XXII-a din Serie A.
Sursa citata i-a acordat nota 6,5 internationalului roman. "Codrea este unul dintre cei mai puternici mijlocasi din Italia si are prestatii din ce in ce mai bune", a scris calciomercato.it.

Site-ul abitarearoma.net l-a notat cu 6 pe Codrea: "Cand il ai in fata pe Pizarro este foarte greu sa te descurci, dar Codrea a facut-o bine si a iesit de multe ori cu balonul la picior".

In schimb, cotidianul Il Tempo i-a acorda notat 5,5 mijlocasului roman: "Codrea s-a aflat mereu in dificultate in fata mijlocasilor adversi".
 
Paul Codrea ar putea fi transferat la formatia Bologna, la schimb cu atacantul uruguayan Marcelo Zalayeta, a anuntat, luni, cotidianul Corriere dello Sport.

Aceasta tranzactie este posibila doar astazi, pana la ora 20.00, atunci cand se incheie campania de transferuri din aceasta iarna.

Sursa citata noteaza ca Siena ar putea sa-l cedeze si pe Emanuele Calaio la Udinese, in schimbul atacantului Bernardo Corradi.

Paul Codrea, in varsta de 28 de ani, s-a mai aflat in aceasta iarna si pe lista de achizitii a clubului AC Torino, din liga a doua italiana.

România a înregistrat o contracție economică de 12,3% în trimestrul doi, cea mai mare din ultimii 24 de ani
BRAT