FABULOS! Organizatorii Ice Bucket Challenge nu se asteptau la asa ceva! Suma URIASA stransa din donatii pana acum 

Ice Bucket Challenge Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 August 2014, 12:44
Data actualizarii: Miercuri 27 August 2014, 14:16

ALS Association a anuntat suma incasata pana acum din donatii, dupa explozia de popularitate a provocarii Ice Bucket Challenge. 

Sute si mii de vedete TV, film, teatru, muzica si sport au raspuns afirmativ la Ice Bucket Challenge, au donat, si-au turnat apa cu gheata in cap si au provocat alte nume mai departe!

Provocarea a prins la oameni obisnuiti, iar internetul a fost impanzit in scurt timp filmulete cu oameni care isi turnau apa cu gheata in cap si provocau la randul lor alti oameni mai departe. Unii au donat, altii nu. Dar suma stransa pana pe 25 august este uriasa: 79.7 milioane de dolari!

Anul trecut, ALSA a avut o campanie asemanatoare, dar la care nu au participat vedete iar suma stransa in aceeasi perioada a fost infinit mai mica: 2,5 milioane de dolari!

Banii vor fi folositi pentru asistenta persoanelor care sufera de ALS, dar si pentru cercetarea unor tratamente si eventual chiar leacuri pentru aceasata boala.

CE ESTE ALS?
Scleroza laterala amiotrofica (ALS) consta intr-o degenerare progresiva a celulelor nervoase de la nivelul creierului si maduvei spinarii – care controleaza musculatura ta striata.

Este cunoscuta in SUA sub numele de boala Lou Gehrig, dupa numele jucatorului de baseball de la echipa New York Yankees care a murit in 1939 de aceasta boala.

Neuronii afectati se atrofiaza si dispar fara a prezenta semne de anomalii. Urmeaza deteriorare musculara datorita disparitiei nervilor care stimuleaza acesti muschi.

Exista cateva semne si simptome care prezic aceasta boala, cum ar fi:

Pierderea brusca a fortei si capacitatii de coordonare intr-unul sau mai multe membre
Spasme si crampe musculare
Mers intepenit, greoi, dificil, ce se accentueaza progresiv
Dificultati de inghitire, de vorbire si respiratorii

Citeste aici mai multe

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!