SPECIAL | Fotbalul la care suntem mai tari ca brazilienii si am luat Cupa Mondiala. Cum se joaca fotbalul "de masa": "Implica si sah, si biliard"

La fotbal cu nasturi suntem mai tari ca Brazilia! Romanii au ajuns campioni mondiali la fotbalul copilariei, jucat in pauza la scoala, pe catedra. "Si recompensa e tot in nasturi, noi nu avem bani multi", spune insa "Messi" de la fotbal de masa! 

Romania e campioana mondiala la fotbal de masa. Anul trecut, Romania a invins Ungaria in finala si Brazilia in semifinale. De 21 de ani nu mai pierdusera ungurii la fotbal de masa. Campionii din Romania sunt si ei de etinie maghiara!

"Pregatirea inseamna multe ore de sacrificiu. Fotbalul de masa implica si sah, ca trebuie sa gandesti cu multe mutari inainte, implica si biliard, pentru ca trebuie sa gasesti unghiul potrivit, dar si fotbal", spun Gyorgy Pakai si Valics Lehel.

"Cei 7 magnifici" care au adus titlul mondial Romaniei la fotbalul copilariei sunt specialisti in IT sau doctori. un strungar din echipa confectioneaza piesele de joc.

"Nu poti fi cu mintea in alta parte, cum zic altii ca noi doar impingem nasturii. Este un joc complet, necesita concentrare, munca fizica, manualitate, tactica, conceptie, ambitie", spune si Peter Havas.

La fotbal de masa e nevoie si de ruleta. Nu ai voie sa dai o pasa mai mica de 4 centimetri.

Jucatorii de la fotbal de masa nu joaca doar cu nasturi, ci si pe nasturi: "Sustinere financiara nu exista deloc", mai spune Gyorgy Pakai.

Citeste si:fotbal de masa
VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
BRAT
Modifică setările cookies