O nouă stea în sportul românesc! Vlad Covaliu, încă o performanță importantă la sabie

Sporturi Vlad Covaliu / FOTO: Federația Română de Scrimă
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 02 Iunie 2024, 08:23
Data actualizarii: Duminica 02 Iunie 2024, 08:28

Vlad Covaliu, fiul fostului mare sabrer Mihai Covaliu, a realizat o performanță impresionantă la doar 18 ani.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la proba de sabie din cadrul Campionatului European U-23 de scrimă, desfășurat în Antalya, Turcia.

Sportivul legitimat la CS Dinamo București a avut un parcurs remarcabil și a ajuns în finală după ce l-a învins cu 15-7 pe italianul Lupo Veccia Scavalli în semifinale. În finală, Vlad a avut un duel strâns cu polonezul Szymon Hryciuk. Meciul a fost extrem de echilibrat, cu schimburi frecvente de avantaj. Vlad a condus la un moment dat cu 10-8, dar Hryciuk a reușit să egaleze și să preia controlul și a câștigat în cele din urmă cu 15-13.

  • Vlad Covaliu / FOTO: Federația Română de Scrimă

Această realizare este prima medalie pentru delegația României la competiția din Antalya și un nou succes notabil pentru tânărul sabrer, care continuă să impresioneze pe scena internațională. Federația Română de Scrimă a felicitat performanța lui Vlad Covaliu și a antrenorului său, Alin Badea, printr-o postare pe rețelele de socializare.

„Vlad Covaliu este vicecampion european U23 la sabie! Sabrerul tricolor a disputat finala probei masculine de sabie de la Campionatul European de tineret în compania polonezului Szymon Hryciuk.

Cei doi combatanți au oferit un meci echilibrat în care însă finalul a fost electrizant! Vlad a condus cu 10-8, polonezul a egalat la 10, și s-a mers cap la cap până la 13-13. Hryciuk a dat ultima tușă și s-a impus cu 15-13, iar Vlad Covaliu a cucerit argintul european.

Felicitări, Vlad! Felicitări și antrenorului Alin Badea! Este prima medalie a delegației României la Europenele de tineret din Antalya”, se regăsește în mesajul postat de Federația Română de Scrimă, pe rețelele sociale.

Medalii back to back pentru tânărul sabrer

În plus, acum două luni, Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori, la competiția desfășurată la Riyadh, Arabia Saudită. Atunci, el a avut un parcurs perfect, unde a obținut șapte victorii consecutive și a câștigat finala împotriva rusului Pavel Graudyn cu 15-14.

„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14!

Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sala”, a fost şi mesajul postat de Federaţia Română de Scrimă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!