Spania

Ajutor pentru Simeone in lupta cu Real si Barca! Cel mai BOGAT om din China devine investitor la Atletico Madrid

Atletico Madrid primeste ajutor important in lupta cu rivalii mult mai bogati de la Real Madrid si Barcelona! 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Ianuarie 2015, 15:44
Data actualizarii: Luni 19 Ianuarie 2015, 16:18

Campioana Spaniei are un actionar nou, cel mai bogat om din China, care a cumparat 20% din actiunile lui Atletico Madrid.

Wang Jianlin va investi 45 de milioane de euro in echipa spaniola si isi va trimite un om de incredere in Consiliul de Administratie al clubului, scrie Marca.

Gil Marín va ramane in continuare actionar majoritar, cu 52%, in timp ce chinezul Jianlin va deveni al doilea actionar, cu 20%. Restul de actiuni sunt impartite intre actionari minoritari.

Atletico Madrid castiga prin aceasta mutare expunere mai mare in Asia, acolo unde cluburi mari precum Real Madrid si Manchester United castiga sume imense de bani.

Campioana Spaniei va merge in vara in turneu de pregatire in China iar clubul va deschide 5 centre de copii si juniori in regiune.

Marca scrie ca viitorul suna mult mai bine pentru Atletico dupa aceasta mutare. "Miercuri, cand se vor semna actele, incepe un nou Atletico la Beijing", scrie cel mai citit ziar de sport din Spania. Campioana Spaniei va construi si un stadion nou in urmatorii ani. 

Wang Jianlin e cel mai bogat om din China, cu o avere de 14 miliarde de dolari. Anul 2013 a fost urias pentru Jianlin, cand averea sa a crescut de la 2 miliarde de dolari la 14 miliarde datorita cresterii uriase a economiei din China. 

Modifică setările cookies