Si-a vandut bicicleta ca sa se joace! Acum este milionar la doar 17 ani si a fost numit de Times "unul dintre cei mai influenti adolescenti din lume"

Si-a vandut bicicleta ca sa se joace! Acum este milionar la doar 17 ani si a fost numit de Times "unul dintre cei mai influenti adolescenti din lume"

Facem jocurile - ELeague, Campionatul Mondial de sporturi electronice, Sport.ro, luni si marti, de la 22.00

Syed Sumail “SumaiL” Hassan a fost declarat de revista Time unul dintre cei mai influenti 30 de adolescenti din lume, alaturi de Malala Yousafzai sau Simone Biles. El este jucator profesionist de Dota2. E si cel mai tanar milionar din industria sporturilor electronice. Da, jucatul pe calculator iti poate aduce foarte multi bani. Daca ai talent si un pic de noroc.

SumaiL a copilarit in Pakistan si nu a avut calculator acasa. Ba chiar si-a vandut bicicleta ca sa faca bani de ore la sala de jocuri, scrie Dota Blast. La doar 15 ani a semnat cu una dintre cele mai puternice echipe din lume, Evil Geniuses.

Sporturile electronice sunt astazi mai mari si mai importante ca oricand. Recordul e luat de Dota 2, 9 milioane de dolari pentru locul 1 la The International. Bugetul creste in fiecare an.

Astazi, insa, iti povestesc despre Counter-Strike. Un shooter pe care sigur l-ai jucat sau macar ai auzit de el in trecut. Global Offensive este cea mai noua versiune si cea care a facut ca popularitatea jocului sa explodeze. Sunt mii de competitii in fiecare an cu premii care pleaca de la cateva sute de dolari, pentru amatori, pana la milioane pentru cei profesionisti.

Scopul jocului este simplu. E lupta intre doua echipe. Una trebuie sa armeze bomba intr-una din cele doua zone special amenajate pentru asta, cealalta echipa trebuie sa o dezamorseze. Altfel, e valabila si uciderea intregii echipe adverse. In total sunt 30 de runde, cu o schimbare de parti dupa primele 15. Pare simplu, insa batalia se da pe mai multe “harti”. Si nu poti sa alergi pur si simplu cu bomba in mana sperand ca o sa castigi meciul. Ci ai nevoie de tactici bine puse la punct.

Si cum fiecare runda tine un minut si cincizeci si cinci de secunde, nu prea ai timp sa te plictisesti. Actiunea se intampla imediat si-n doze puternice. De asta si numarul spectatorilor e din ce in ce mai mare. Se uita chiar si cei care n-au prea facut o pasiune din Counter-Strike. Pentru fotbal astepti si 90 de minute ca sa vezi rezultat final de 0 la 0.

Sport.ro transmite in premiera Eleague: Season 2. Primele partide sunt programate luni si marti la ora 22.00. E unul dintre cele mai importante turnee de Counter-Strike din lume.

Sunt 16 echipe care se bat pentru trofeul acestui “Major”. 1,1 milioane de dolari premii totale si 400.000 pentru echipa care iese pe locul intai. Cele mai bune opt echipe din Sezonul 1 au primit invitatie directa ca sa joace pe arena din Atlanta, Georgia. Celelalte opt au intrat in turneu dupa calificari. O sa fie spectacol garantat in fiecare saptamana de-acum si pana la finala programata pe 3 decembrie.

Altfel, e un inceput frumos pentru un sport care explodeaza in popularitate. Fie el si electronic. Anul trecut, 265.000.000 de oameni au urmarit pe internet sau TV turneele de Dota, CS:GO ori League of Legends. 40% din cei care au urmarit sporturile nu le-au jucat niciodata. Mai bine de jumatate din audienta are intre 21 si 35 de ani. In cateva tari din Asia, jocurile pe calculator au batut deja sporturile cu mingea.

Autor: Marian Andrei

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

LIVE. Ioana Mihăilă, prima conferință de presă ca ministru al Sănătății
BRAT
Modifică setările cookies