Red Bull Soapbox

Red Bull Soapbox, sambata, la Sport.ro: Am gasit proiectanti dusi cu pluta! 50 de echipe vor lua startul la Cluj

50 de echipe o vor lua la vale pe 3 septembrie, la Red Bull Soapbox Race din Cluj Napoca, in direct la Sport.ro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 29 August 2016, 16:21
Data actualizarii: Marti 30 August 2016, 17:50

Dupa lungi dezbateri, s-a decis! 50 de echipe selectate au ajuns pe lista de start pentru cea mai trasnita goana pe patru (sau mai putine) roti. Adica, acestia sunt cam cei mai smecheri si mai tacaniti piloti de curse urbane din tara. Marea cursa va avea loc pe 3 Septembrie, in Parcul Colina din Cluj Napoca, incepand cu ora 11,00 si are numele de Red Bull Soapbox Race.

Ce este Red Bull Soapbox Race?

Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea si bucuria competitiei. Si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.

Red Bull a organizat pana acum zeci de astfel de curse in toata lumea, de la prima cursa in Belgia, in anul 2000, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, iar in 2016 ajunge pentru a doua oara in Romania, dupa editia de 2014 de la Bucuresti. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de masini si pana la orice le trecea prin cap participantilor. Orice care sa aiba roti si sa ii duca pana la finis.

Pe cine vom vedea la start pe 3 Septembrie la Cluj Napoca?

Pentru ca suntem un popor cunoscut pentru creativitatea debordanta, nici ai nostri nu s-au lasat mai prejos si se vor prezenta in fata publicului cu masinarii care mai de care mai trasnite. Va spunem doar cateva dintre numele echipelor si lasam imaginatia voastra sa lucreze… - Mocanita fara frica, Mustarmobilul, Nasa Spatiala, Migutzu’ no 1, Ghilotina cu surprize, Dracu LA LA LA, R.S.S. Kurtos cu umplutura, Butoiul Zburator, Porkshe Troaca V6, CondoMobil P1000 sau Ionel si defectul de piramida.

Echipele, vin din mai multe orase, pe langa Cluj Napoca, orasul gazda, vom mai avea la start indrazneti din Bucuresti, Sibiu, Ploiesti, Iasi, Brasov, Zalau, Hunedoara, Targu Mures, Bistrita, Hateg, Suceava, Tecuci.

Avem echipe, avem valoare, nu ramane decat sa ne trecem in calendar data de 3 septembrie, ora 11.00 si sa ne inarmam cu buna dispozitie pentru ca in Parcul Colina va fi distractie pe cinste.

Vezi toate echipele pe redbull.ro/soapbox

Urmariti cursa live pe Sport.ro

CITESTE SI

Modifică setările cookies