"Un arbitru orb, pus sa arbitreze un meci de box" Florian Ceafalau, despre decizia care zguduie boxul din temelii

"Un arbitru orb, pus sa arbitreze un meci de box" Florian Ceafalau, despre decizia care zguduie boxul din temelii

Boxul isi pierde din ce in ce mai mult din credibilitate.

Frustrarea pe care o simt ca fan al boxului cand vad ca un arbitru judecator ca Adelayde Bird este pus sa arbitreze meciuri este greu de descris in cuvinte! Aceasta femeie aste oarba, altfel nu pot explica deciziile absolut aberante luate de-a lungul carerei.

Doamna Byrd a fost cea care a dat un socant 118-110 pentru Canelo, in primul meci dintre Golovkin si Canelo, un meci declarat egalitate, ceilalti doi arbitri dand 115-113 pentru Golovkin, respectiv 114-114. Diferenta de scor data de Byrd este una pur si simplu nesimtita. Este singurul cuvant care poate descrie ce a facut acest arbitru judecator. Dupa acel meci, a fost suspendata si retrasa din gale de Comisia Atletica.

Dar, surpriza! Doamna Byrd este aproape sa arbitreze un nou meci al lui Canelo, cel cu Jacobs, pentru unificare, pe 4 mai! Evident ca glumele au invadat internetul dupa ce a aparut informatia ca doamna Byrd e aproape sa arbitreze un nou meci al lui Canelo. "Are deja 4 runde in fata si nici nu a inceput meciul". Pare o gluma, insa tare mi-e frica sa nu fie iarasi un adevar!

Boxul isi pierde din ce in ce mai mult din credibilitate, dupa decizii aberante, scandaluri de doping si meciuri trucate. Decizia de a o pune pe Byrd sa arbitreze iar un meci important, mai ales al aceluiasi sportiv pe care l-a favorizat acum nu mult timp, va sterge si ultima urma de credibilitate intr-un sport si asa zguduit de probleme.

Momentan, arbitrii nu sunt batuti in cuie, mai ales ca echipa lui Jacobs a depus contestatie pentru doamna Byrd si pentru inca un arbitru de pe lista. Sper ca cei din Comisia Atletica sa isi bage mintile in cap si sa nu mai permita arbitrilor sa strice acest sport.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Maratonul vaccinării din Capitală are un succes peste așteptări. 12.362 de persoane s-au vaccinat până în prezent
BRAT
Modifică setările cookies