Steaua-i matineul, Astra-i spectacolul de gala | Mihai Mironica scrie despre rezultatele echipelor romanesti in Europa League

Steaua-i matineul, Astra-i spectacolul de gala | Mihai Mironica scrie despre rezultatele echipelor romanesti in Europa League

Astra a produs o noua noapte magica pe un stadion sonor din Europa, domnule Burleanu, din Europa si nu o noapte de vaicareli prin Asia.

Dupa succesele memorabile de la Lyon, de la Londra, a venit aceasta Victorie de la Viktoria, acolo unde Roma nu a izbutit sa invinga in aceasta grupa. Nu este exclus insa ca Burleanu sa fi dormit in timpul acestui meci sau sa fi fost la o sedinta de partid, de serviciu, mai mult sau mai putin secret, ceva, ca a aratat ca nu prea stie ce fac echipele noastre de club prin cupele europene. Ca ele nu ar exista, ca doar nationala egala cu Muntenegru si Kazahstan ar reprezenta fotbalul nostru in strainatate. Poate, daca nu dormea, ar fi vazut un varf roman, Denis Alibec, magistral si in aceasta partida, si l-ar fi tras de maneca pe neamtul abulic de la nationala si i-ar fi spus ca este impardonabil ca, din cei patru atacanti convocati pentru doua partide cu Armenia si Kazahstan, tocmai formidabilul Alibec sa fie singurul varf care nu prinde nicio secunda pe teren.

Reincarnarea lui Dobrin

Si acum, despre arcul care trimite sageata Alibec spre poarta adversa. In aceasta seara, in momentul pasei decisive de la primul gol al Astrei, am vazut reincarnarea lui Dobrin dupa 40 de ani. Acea pasa fabuloasa a lui Budescu, pe care Newton ar fi studiat-o cu nesat, trimisa cu o tinuta de lord impecabil, mi l-a readus in fata pe genialul mijlocas cu care am deschis ochii in fotbal. Inainte de acea bolta mai mult decat perfecta de la gol, Budescu mai trimisese un serviciu ideal pentru Alibec cu care il lasase pe varf singur cu portarul advers.

Dupa ce Sumudica s-a lasat luat de val si a trimis in fata celor de la Austria Viena o echipa sinucigas de ofensiva precum o sarja de cavalerie in fata unor transee intesate cu mitraliere, acum antrenorul Astrei, revenit din greva japoneza, a asezat pe teren o reduta din care pleca acest comando letal Alibec-Budescu,  sprijinit excelent de surpriza Boubacar.

Respect echipelor noastre 

Superba victorie a Astrei precum si egalul Stelei cu detinatoarea Cupei Elvetiei dau inca o lovitura bocitoarelor care toata ziua nu fac decat sa proclame moartea, extinctia fotbalului la noi. Nu exista prapastiosi mai mari pe lumea asta decat "pasionatii" de fotbal din Romania, intristati in aceasta noapte ca nu s-a terminat calendarul aztec al fotbalului, asa cum declarasera ei in Cismigiul internautic. Astra traieste, Steaua traieste si lupta amandoua acolo unde nu sunt echipe din Serbia, din Ungaria, din Suedia, din Norvegia... Ele tin un campionat intr-o pozitie in ierarhia europeana unde nu vom fi NICIODATA economic. Un campionat in care Astra ia 5 la Cluj pentru ca apoi sa se duca la Londra si sa-i dea un brexit lui West Ham. Un campionat in care Steaua e batuta acasa de CFR Cluj si Gaz Metan, dar nu e invinsa apoi de Villarreal si FC Zurich. Un campionat in care Astra n-o bate pe Concordia si apoi castiga la Plzen. Un campionat, un fotbal care merita mai mult respect si care se incapataneaza sa produca astfel de seri minunate desi unii il ingropasera deja si ii cantasera prohodul.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum funcționează Mafia din sănătate. Fostul ministru Vlad Voiculescu a făcut dezvăluiri
BRAT
Modifică setările cookies