Opinii

"Draga Simona, te-as vrea Nasty!" Mihai Mironica, despre o Simona Halep mult prea "dulce si draguta" in fata colosului Serena

Cristian Tudor Popescu spunea ca in aceasta saptamana de la Cincinnati a regasit acea privire a Simonei focusata, trecand prin adversara.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 August 2015, 19:55
Data actualizarii: Luni 24 August 2015, 20:17

Ma rog, nu am retinut exact cuvintele care descriau privirea, dar asta era ideea. Privirea era cea care anunta si nivelul jocului. CTP ne spunea insa acest lucru inainte de finala. Din pacate, pe parcursul infruntarii cu Serena, nu am regasit nicio secunda acea privire pe care o simtisem si eu in meciurile din tururile precedente.

Nu am sperat neaparat in victorie. Sigur ca am visat la ea. Am sperat insa sa o vad in finala pe acea Simona din meciul cu Petkovic. Acea partida in care Simona a trecut in turul trei de Andrea Petkovic mi se pare cel mai frumos meci din tenisul feminin de dupa memorabilia finala jucata de romanca in compania Sarapovei la Roland Garros. Dupa acea batalie epica, in care jucatoarele s-au luptat ca-ntr-un Rocky, Petkovic a iesit de pe teren literalmente plangand, iar Simona spunand ca, pur si simplu, nu stie cum a putut castiga acea inclestare.

As fi vrut, asadar, sa vad acea fiara care a rapus-o pe Petkovic agatandu-se de jugulara colosului Williams in finala. Probabil coltii nu ar fi putut strapunge acel grumaz care nu poate fi cuprins de gulerul camasii lui Federer sau Djokovic. Nimic insa... Simona arata la aceasta partida precum copiii care vin la Openul de la Bucuresti si descopera fascinati ca pot schimba cateva mingi cu idolul Halep.

Simona Halep a parut multumita ca a fost invitata la un mare eveniment alaturi de o legenda.
Simona este o foarte buna jucatoare. Dar ca sa treci pragul, sa intri in teritoriul atat de restrans al celor din lumea lui Williams, trebuie sa ai in priviri acea ferocitate, sa nu ai niciun pic de respect si sa strigi razboinic la fiecare lovitura data cu toata energia asa cum romanca a facut-o in exceptionala batalie de la Cincinnati cu Andrea Petkovic, anul 2015 de dupa Hristos.

In aceasta saptamana, am redescoperit varianta de gratie a Simonei Halep, care ni se arata cam o data la o jumatate de an, dupa ce am vazut-o vara trecuta la Roland Garros si la finalul anului trecut la Singapore. Simona este cea mai buna jucatoare din lume, un lucru pe care nu-l vom uita niciodata. Serena Williams este deja din alta lume, e ca din motto-ul lui Mutu, "este printre noi, dar nu este dintre noi".

Tiriac spune ca Simona va reusi s-o bata pe Serena cand va izbuti s-o plimbe pe teren pe masiva americanca. Vorba Simonei dintr-un memorabil dialog cu fostul antrenor Victor Ionita, "misto, asta zici tu sa fac eu?". Este ceva atat de evident, un truism pe care insa nicio jucatoare din primele 10 din lume nu reuseste sa-l transpuna in realitate, toate la un loc avand un bilant dezastruos in disputele cu cea care "ar trebui plimbata pe teren".

Din seria "misto, asta zici tu sa fac eu?" a fost si singurul sfat mai articulat pe care Darren Cahill a reusit sa i-l dea Simonei in timpul celor doua dialoguri pe care le-a avut cu jucatoarea romana pe parcursul finalei: "loveste liftat cand esti in defensiva, astfel mai castigi ceva timp. Daca vine apoi puternic peste tine, asta e... Dar mai castigi un pic de timp".

Pentru Simona urmeaza US Open. Cu performantele de la Toronto si Cincinnati, romanca si-a adjudecat cealalta jumatate de tablou fata de Serena Williams, pe care o poate intalni doar in finala. La cum joaca acum, suntem increzatori in Simona in orice meci cu vreo jucatoare din lumea aceasta. Dar in finala ar putea fi o noua intalnire cu jucatoarea dintr-o alta lume. Si atunci ne amintim de pe nedrept hulitul din ultima vreme Ilie Nastase care, in finala la US Open, il invingea pe un alt monument de culoare al tenisului american, Arthur Ashe, cel care da acum numele arenei centrale de la Flushing Meadows. Si cred ca atunci ar fi momentul ca "dulcea si draguta de Simona", cum o complimenteaza Federer, sa se transforme intr-o "Nasty" definita de rautate si nu de admiratie pentru ilustra adversara.

Modifică setările cookies