EXCLUSIV „Nu cred în Pițurcă! Avem nevoie de un antrenor educat afară!” Un finanțator din Liga 1 știe cine este selecționerul potrivit

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 12:47
Data actualizarii: Miercuri 24 Noiembrie 2021, 13:04
Invitat telefonic la Ora Exactă în Sport, la PRO X, Valeriu Iftime a vorbit despre situația echipei naționale. 

Federația Română de Fotbal este nevoită să găsească un nou selecționer, după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat în luna noiembrie. Astfel, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au purtat deja discuții cu Gică Hagi și Răzvan Lucescu, dar aparent, ambii au refuzat să preia prima reprezentativă. 

Însă, Valeriu Iftime consideră că avem nevoie de un antrenor format în Occident, ci nu de o revenire a lui Victor Pițurcă pe banca tehnică. De asemenea, finanțatorul Botoșaniului a mărturisit că are încredere în totalitate în Ladislau Boloni. 

Avem nevoie de un antrenor educat afară, care să dea o direcție a seriozității, să nu fie neapărat un mare tactician. Să fie un mare tactician, dar să aibă un nume care atrage, care dă un sens pentru viitor. Nu cred în domnul Pițurcă, pe Adi Mutu îl aruncăm într-o groapă cu lei, sau pe Edi Iordănescu. Dar, să dea Dumnezeu să vrea, să vină, să facă. 

Eu nu văd echipa națională renăscută din cenușa pe care am calcat-o în picioare. Nu văd. Mă rog la Dumnezeu să nu am dreptate, să vină un antrenor ambițios care să aibă rezultate. 

Eu cred în altceva, într-o schimbare radicală care pleacă din mintea noastră. Lumea se schimbă dacă avem modele și oameni cu viziune, care sunt genii. Ori sunt despoți luminați care au făcut ceva în lumea asta, ori sunt oameni cu o carismă extraordinară, cu o personalitate puternică. Dacă Boloni îmi spune ceva, eu mă duc cu ochii închiși după el, dacă îmi spune domnul Pițurcă ceva, nici nu mă gândesc”, a declarat Valeriu Iftime la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

Ladislau Boloni a fost selecționer între iunie 2000 și iunie 2001, când în 10 meciuri la naționala României a obținut 6 victorii, o remiză și trei înfrângeri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!