VIDEO EXCLUSIV „Mutu, cât e el de mare, a plâns pentru echipa națională!” Mărturisirea lui Victor Pițurcă, în direct la Ora Exactă în Sport 

Adrian Mutu Echipa Nationala Romania Victor Piturca Nationala Adrian Mutu națională
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 15:01
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 15:02

Victor Pițurcă a dezvăluit, în direct la Ora Exactă în Sport, de ce nu a mai contat pe Adrian Mutu la echipa națională.

Adrian Mutu (43 ani) ocupă prima poziție, la egalitate cu Gheorghe Hagi (57 ani), în clasamentul all-time al golgheterilor pentru echipa națională. Ambii decari ai României au câte 35 de reușite pentru prima reprezentativă. 

Adrian Mutu nu a respectat înțelegerea cu Victor Pițurcă 

Hagi a izbutit această performanță în 124 de prezențe, în timp ce Adrian Mutu în doar 77 de apariții. De altfel, „Briliantul” a mărturisit că a fost un scop personal să doboare acest record al marcatorilor. Însă, pe finalul carierei, Victor Pițurcă (66 ani) nu a mai contat pe serviciile sale. Doar că fostul selecționer admiră dăruinea pe care Mutu o avea pentru tricolor și trage un semnal de alarmă pentru jucătorii convocați de Edward Iordănescu (44 ani). 

  • Adrian Mutu națională

„Uite, Mutu. Am avut o înțelegere cu el să vină mai devreme în cantonament cu o zi, nu a venit și a plâns. Mutu, cât e el de mare, a plâns pentru echipa națională. Aici se vede diferența. Erau și jucători valoroși”, a declarat Victor Pițurcă la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30.

Victor Pițurcă nu concepe echipa națională fără Nicolae Stanciu în teren 

În partida de pe stadionul din Giulești, Victor Pițurcă (66 ani) a fost impresionat de Nicolae Stanciu (29 ani). Fostul selecționer consideră că mijlocașul legitimat la Wuhan trebuia să fie convocat de Edward Iordănescu (44 ani) și în primele 4 meciuri din Liga Națiunilor, când România a acumulat doar 3 puncte. 

„Dacă toți jucătorii ar fi ca el fizic în teren, altele ar fi rezultatele. Desigur, e un jucator valoros, știe jocul. Nu sunt adeptul juctorilor din Chinam, e alt fus orar, dar Stanciu trebuie să fie convocat la echipa națională. 

Am înțeles că atunci avea probleme cu viza, cu COVID-ul, dar având 3-4 jocuri putea să fie folosit la jocul 3 sau 4, 15-20 de minute. Sunt puțini jucători de genul ăsta, cum eu cred că Săpunaru, Grigore, Tamaș, unul dintre ei ar fi benefic să vină la echipa națională, să vorbească cu acești jucători tineri, să te folosești de experiența lor în ultimele 30 de minute. Eu vorbesc din punctul meu de vedere. Sigur, am și eu experiență, am fost 12 ani la echipa națională. Dar au fost trei antrenori tineri care au fost la echipa națională și nu au reușit mare lucru”, a declarat Victor Pițurcă la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!