Sfaturi de la specialist! Boloni stie cum putem sa invingem Franta!

Autor: Sport.ro
Joi 03 Septembrie 2009, 07:51
Sfaturi de la specialist! Boloni stie cum putem sa invingem Franta!

Fost antrenor la Rennes, Nancy si Monaco, Boloni stie cum poate fi anihilata nationala Frantei.

Opt sezoane la Nancy, trei la Rennes si zece etape la AS Monaco! Actualul antrenor al belgienilor de la Standard Liege spune, intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei ca Romania poate produce surpriza pe Stade de France.

"Va fi o partida deosebit de dificila. Fotbalul francez este puternic. Gazdele se leaga mult de rezultatul acestui meci ca sa ramana in cursa pentru ocuparea primului loc in grupa. Nu trebuie insa nici sa visam. Indiferent de ceea ce declaram, ca sa se creeze aceasta tensiune si mobilizare pozitiva, avem foarte putine sanse de calificare. Presiunea mare va fi pe francezi, asa ca am putea profita de asta pentru a obtine un rezultat pozitiv."

"Campionatul spaniol de-abia a inceput. Am vazut si meciul Barcelonei cu Sahtior. Ne dam seama ca Henry si Benzema nu sunt in plenitudinea fortelor, iar Abidal nu este atat de mult in priza, ca jucatorii nostri. Benzema a dat goluri pentru Real, dar nu va da si impotriva noastra."

"Nu trebuie sa le dam mingea francezilor, nu avem voie sa fim surprinsi pe contraatac. Francezii joaca rapid, trebuie sa avem o densitate importanta in aparare si apoi capacitatea de a surprinde in axul central. Acolo sunt fotbalisti lenti, precum Gallas. Nu sunt de acord sa jucam pe mana moarta, fara ambitii ofensive. S-a intamplat de multe ori ca nationala sa joace cu frica, fara elan in atac. "

"Prin sosirea lui Razvan la nationala, lucrurile sunt mai clare. Comunicarea si simpatia in jurul lui si al echipei sunt mai mari decat in timpul lui Piturca. Acest lucru devine important din punct de vedere al omogenitatii, al sentimentului jucatorilor, care pot fi mai legati unul de altul, se pot mobiliza altfel", a declarat Boloni.

Iohannis îi cheamă pe români la vot la referendum: ”Să dea o lecție pesediștilor”
BRAT