Gica Popescu, dupa 5-0 cu Armenia: "Razvan Marin a aratat ca avem viitor. Si Rotariu poate fi o solutie! In aparare stam bine"

Kazahstan - Romania, marti la 19:00

Gica Popescu a comentat meciul Romaniei cu Armenia: "Rezultatul este unul foarte bun, si prestatia la fel. De mult nu am mai vazut echipa nationala cu atata apetit ofensiv, am avut multe ocazii. Nu m-as entuziasma, am jucat cu o echipa slaba, care a jucat cu un om in minus din minutul 3. Avem un meci greu in Kazahstan, va fi mult mai greu decat cu Armenia, increderea vine castigand si marcand goluri, avand ocazii. Important e sa pastram acest trend ofensiv si sa dublam cu o victorie."

Care credeti ca e marja de crestere a nationalei?

"Am vazut ca toata lumea scrie ca e un rezultat istoric, nu am batut Danemarca sau Polonia, prima etapa am facut egal cu Muntenegru acasa, trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. E foarte important ca am castigat, cinci goluri date in deplasare dau incredere. A debutat si Razvan Marin, a jucat bine, a aratat ca fotbalul romanesc are viitor, sunt jucatori care vin din spate.

In prima parte a carierei ati jucat in aceeasi zona ca Razvan Marin, poate juca el cu Polonia sau cu Danemarca?

"Bineinteles, eu am jucat al doilea meci la nationala cu Bulgaria, de ce sa nu o faca si el? Acesti tineri au nevoie de incredere, ei fotbal stiu."

Credeti ca si Rotariu va putea face un astfel de pas?

"Daca juca la echipa de club bine, sunt convins ca se va baza nationala, pana atunci trebuie sa joace bine la club."

Cum vi se pare formula cu Grigore si Sapunaru, Latovlevici si Benzar pe flancuri?

"Un lucru pozitiv la Euro a fost apararea, cu Elvetia, cu Franta apararea ne-a tinut in spate. Sunt solutii, Chiriches, Sapunaru, si pe centru si pe benzi."

Ajungem la Mondial?

"Cred ca avem sansa a treia, dupa Polonia si Danemarca, dar asta nu inseamna ca nu putem sa terminam pe primul loc sau sa mergem la baraj. Dar dupa ultimii ani si ultimele luni, aceasta este ordinea".

Cum vedeti viitorul apropiat in fotbal?

"Apropiat nu vad, ce va fi mai incolo vom vedea".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noi criterii de carantinare a localităților. Carantina încetează când rata scade sub 3 la mie
BRAT
Modifică setările cookies