Dublu motiv de bucurie inainte de Spania: jucatorii nationalei au inceput sa incaseze banii pentru calificarea la EURO. Cati bani au luat integralistii Chiriches si Grigore

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Martie 2016, 09:12
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2016, 09:30

Jucatorii echipei nationale au un alt motiv de bucurie. Pe langa faptul ca vor avea ocazia sa se dueleze cu fosta campioana mondiala si europeana Spania, acestia au inceput sa primeasca si banii din primele de calificare la turneul final al EURO.

Componentii echipei nationale s-au reunit la inceputul acestei saptamani pentru inca doua meciuri de pregatire inaintea turneului final al Campionatului European. Nationala se va "bate" cu Lituania si Spania, la Giurgiu si Cluj.

In aceasta perioada, fotbalistii nationalei au inceput sa incaseze si din primele de calificare la EURO, consilierul presedintelui FRF, Andrei Vochin, precizand ca Vlad Chiriches, Dragos Grigore & Co au stabilit deja modul de impartire a primelor.

Calificarea la EURO a inceput astfel sa se simta si in buzunarele jucatorilor, iar editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor dezvaluie sumele primite de fiecare fotbalist.

FRF a inceput sa efectueze platile, iar procedura se va intinde pana spre sfarsitul lunii.

Noutatea este ca premierea nu se va mai face dupa sistemul "traditional", care prevedea stabilierea unui plafon maxim si impartirea in functie de minutele jucate. Fotbalistii au convenit un mod nou de premiere pentru a nu crea nemultumiri.

Astfel, scrie sursa citata, cele 3,3 milioane de euro se vor imparti dupa un sistem nou. Titularii, indiferent de adversar, vor primi o suma fixa, rezervele jumatate din aceasta, iar fotbalistii nepastrati in lot cate 25%.

In aceste conditii, Vlad Chiriches si Dragos Grigore, integralisti in preliminarii, primesc cate 185 de mii de euro in loc de 300.000, cat ar fi luat pe modul vechi de calcul.

"Am facut o impartire corecta. A fost un sistem agreat de toti, af ost corect pentru toata lumea", a explicat si Razvan Rat, capitanul Romaniei.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!