Campionatul Mondial cu 40 de echipe? Romania viseaza de 18 ani la o calificare, FIFA ar putea schimba regulile

Campionatul Mondial cu 40 de echipe? Romania viseaza de 18 ani la o calificare, FIFA ar putea schimba regulile

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, spune ca o Cupa Mondiala, in anul 2026, la care sa participe 40 de echipe nu este o certitudine, ci doar o propunere a sa.

"Parerea mea nu s-a schimbat in ce priveste numarul de 40 de echipe la Cupa Mondiala, dar este doar opinia mea. Va trebui sa discutam si sa vedem ce este mai bine pentru fotbal", a spus Infantino.

Este de asteptat ca FIFA sa ia o decizie cu privire la numarul de echipe participante la CM in luna octombrie.

Pe de alta partea, slovenul Aleksander Ceferin, candidat la sefia UEFA, a declarat ca in cazul in care va fi ales in aceasta functie va mentine numarul de 24 de echipe participante la turneul final al EURO, dar ca este reticent la extinderea Cupei Mondiale la 40 de tari competitoare.

"Da, de acord cu 24 de echipe la EURO. in Franta, anul acesta, a fost un succes al fanilor, chiar daca au asteptat destul de mult, dar s-a dat posibilitatea si echipelor mai mici sa fie acolo", a spus Ceferin, intr-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport.

In schimb, Ceferin a spus ca o extindere a Cupei Mondiale de la 32 la 40 de echipe, asa cum a propus presedintele FIFA, Gianni Infantino, ar fi "un pic prea mult".

Alegerea unui nou presedinte al UEFA va avea loc pe 14 septembrie, in cadrul unui Congres extraordinar, la Atena.

Cei trei candidati, declarati eligibili de FIFA, sunt Aleksander Ceferin (Slovenia), Michael van Praag (Olanda) si Angel Maria Villar Llona (Spania)

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cîţu: Cel mai important beneficiu pentru persoanele vaccinate este viaţa
BRAT
Modifică setările cookies