"Câți jucători de la U21 vor face pasul la naționala mare?". Răspunsul lui Mihai Stoica

Mihai Stoica Echipa Nationala Romania U21 Stefan Tarnovanu Vladimir Screciu Nationala U21
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iunie 2023, 12:55
Data actualizarii: Duminica 25 Iunie 2023, 12:54
România U21 a fost eliminată matematic de la Campionatul European de tineret, după ce a pierdut primele două meciuri din faza grupelor.

Tricolorii lui Emil Săndoi au cedat contra Spaniei (0-3) și Ucrainei (0-1), pe teren propriu, iar ultima partidă, contra Croației, nu va mai avea miză pentru clasament.

"Câți jucători de la U21 vor face pasul la naționala mare?". Răspunsul lui Mihai Stoica

Mihai Stoica a fost întrebat după meci câți jucători de la actuala națională U21 se așteaptă să facă pasul către prima reprezentativă. Oficialul FCSB s-a concentrat asupra jucătorilor născuți în 2000 și 2001 și a putut oferi doar două nume: portarul Ștefan Târnovanu și mijlocașul Vladimir Screciu, ambii aflați deja în vizorul lui Edi Iordănescu.

În rest, Stoica spune că "generația 2000-2001 nu este una reușită".

"Hai să vorbim de cei care sunt născuți în 2000 și 2001. Eu cred că Târnovanu este deja în anticamera echipei naționale. El deja a fost acolo, chiar și în absența titularilor Niță și Ionuț Radu. Niță, având o vârstă, poate nu va mai fi în vederile selecționerului. 

Nu prea îi văd pe cei din 2000 și 2001. Ce înseamnă asta? Ambii fundași centrali, Țicu, Albu, Lixandru. Screciu poate, deja a fost. Birligea nu. Nu îi văd poate nici pe Petrila. Nu prea îi văd pe unii nici de titulari acum, în condițiile în care au colegi în echipă cu 4-5 ani mai mici, vezi Borza și Mazilu, care sunt 2005.

Nu este o generație reușită 2000-2001. 2002 este o generație reușită. 2003 prezintă iar ceva probleme. Au fost la turneul final, n-au jucat foarte slab la U19, cu Italia chiar au jucat bine, destul de curajos. De la echipa aia e Pantea, care se regăsește aici. În rest, nimeni. Sunt jucători care au fost împrumutați la Liga 2 și n-au jucat, ceea ce spune multe", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Mihai Stoica a dat un verdict dur, în urma eșecului de la EURO 2023

Mihai Stoica, managerul general FCSB, a vorbit după meci și a remarcat faptul că generația actuală a reprezentativei under-21 a României nu e atât de valoroasă precum cea din 2019, când micii tricolori făceau spectacol în grupe, dar erau eliminați în semifinale de Germania (2-4).

„Eu cred că nu este o generaţie atât de valoroasă. E greu de crezut (n.r. că România se califica la turneul final, în cazul în care jucam preliminarii). Ca să câştigi, trebuie să ataci. 

Pe linia de fund sunt trei jucători născuţi 2000-2001. În atac sunt variante pentru că sunt jucători tinerei. Este o generaţie modestă. În afară de Mihăilă, care arăta altceva, nu a fost o generaţie extraordinară”, a spus Mihai Stoica

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!