Mayweather vs Pacquiao

5 CONCLUZII dupa meciul secolului! MOTIVUL pentru care a castigat Mayweather si de ce s-a creat impresia FALSA ca a fost furat Pacquiao

Mayweather a ramas neinvins dupa ce l-a batut la puncte pe Pacquiao, intr-un meci dominat tactic de american.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Mai 2015, 09:59
Data actualizarii: Duminica 03 Mai 2015, 11:44

Meciul dintre Floyd Mayweather si Manny Pacquiao nu a avut o desfasurare asa cum se astepta toata lumea sa vada. Mayweather si-a facut jocul obisnuit, in defensiva si pe contra, insa Pacquiao nu a reusit sa puna presiune indeajuns de mult.

De altfel, diferenta dintre cei doi (4 runde date de 2 arbitri si 8 runde de al treilea) a fost foarte mare in favoarea lui Mayweather, pentru un meci de asemenea anvergura. Chiar si asa, meciul a parut ca se indreapta catre o victorie a lui Pacquiao. Motivul? Simplu, Pacquiao a parut mai ofensiv, dar numai a parut, nu a si fost.

Statistica de dupa meci ne arata faptul ca Mayweather nu doar ca a dat aproape dublul pumnilor in plin trimisi de Pacquiao, ci a dat si mai multe lovituri PER TOTAL fata de filipinez. Cu alte cuvinte, Mayweather l-a lovit pe Pacquiao de doua ori mai mult decat l-a lovit acesta pe el, decizia arbitrilor judecatori fiind una corecta.

Iaca mai jos cateva concluzii dupa meciul dintre Mayweather si Pacquiao, si motivele pentru care victoria categorica a fost de partea lui Floyd Mayweather, cel care a ajuns la 48 de victorii si 0 infrangeri in cariera.

1. Loviturile in aer sau in blocaj nu se puncteaza

Pacquiao parut ca loveste mai mult (chiar daca nu a facut-o, vezi foto mai sus) insa majoritatea loviturilor au fost in blocaj sau in aer, lucru ce nu se puncteaz ala box. Mai mult, se puncteaza pentru Mayweather, care a reusit sa controleze schimburile si sa puncteze in defensiva foarte bine.

Meciul dintre cei doi a semanat incredibil de mult cu confruntarea dintre Floyd Mayweather si Oscar De La Hoya din 2007, cand americanul a avut iarasi castig de cauza dupa un meci in care aparent a fost batut de ODLH. Ca si atunci, defensiva si eficienta lui Floyd si-au spus cuvantul.

 

 

2. Pacquiao a pierdut pentru ca nu si-a gasit distanta.

Daca impresia lasata de meci este una subiectiva, in functie de favoritul fiecaruia, cifrele dupa un asemenea meci nu mint. Mayweather a lovit mai mult, mai precis (de doua ori chiar) si si-a impus distanta fata de adversar.

Mayweather a castigat meciul practic cu bratul din fata. Diferenta de directe cu bratul din fata care si-au atins tinta a fost ENORMA in favoarea lui Mayweather (67-18), lucru ce demonstreaza ca Pacquiao a fost taxat de fiecare data de Mayweather cand a incercat sa vina aproape pentru a lovi, lucru necesar din cauza alonjei inferioare, Pac-Man avand 10cm in minus la alonja fata de american.

3. Meciul s-a rupt la jumatate

Diferenta dintre cei doi luptatori a fost facuta in a doua jumatate a meciului, cand Mayweather s-a impus clar. Acesta a avut un arbitru care i-a dat toate cele 6 runde iar ceilalti doi i-au dat 4 din ultimele 6 runde, lucru ce a rupt total echilibrul de la jumatatea meciului, cand Pacquiao chiar conducea cu un punct pe foile unuia dintre arbitrii judecatori.

De altfel, superioritatea tactica a lui Mayweather a fost recunoscuta si de Freddie Roach, antrenorul lui Pacquiao, la conferinta de presa de dupa meci: "Este adevarat, Mayweather a dominat meciul cu bratul din fata, sper sa avem revansa in viitor desi nu cred ca se va intampla acest lucru", a spus Roach dupa meci.

 

4. Diferenta a fost atat de mare incat nici nu vom vedea revansa

Asa cum spuneam si mai sus, diferenta intre cei doi a fost foarte mare, iar impresia de final a fost ca Pacquiao nu mai are idei si nu poate mai mult. Ultimele 2 runde au fost o demonstratie din partea lui Mayweather, care a declarat la final ca mai are un singur meci, in septembrie, dupa care se retrage, ceea ce inseamna un singur lucru: nu vom vedea revansa intre cei doi!

Daca meciul ar fi fost apropiat sau controversat (din punctul de vedere al expertilor nu al fanilor) atunci am fi putut avea revansa in septembrie, insa la cum s-au desfasurat cele 12 reprize sansele sunt sub 10%.

5. Unde se incadreaza Mayweather in topul boxerilor all time?

Desi este neinvins si se apropie de recordul absolut al lui Rocky Marciano (49-0), Mayweather va patrunde cu greu intr-un top 10 all time al boxului. De altfel, Mayweather a fost votat pe locul 19 intr-un top 20 facut de expertii in box din USA, patria boxului profesionist, insa sunt voci care spun ca americanul nu are ce cauta nici macar acolo.

Este greu de crezut ca Mayweather poate devansa nume mari din istoria boxului, campioni ce au batut alti mari campioni, majoritatea prin KO, oameni ce au dominat topurile decenii la rand, ca Rocky Marciano, Sugar Ray Leonard, Muhammad Ali, Joe Louis, George Foreman, Archie Moore, Sugar Ray Robinson, Henry Armstrong, Willie Pep, Roberto Duran si asa mai departe.


Pe scurt

1. Mayweather a lovit mai mult - cifrele o demonstreaza (435-429 lovituri)
2. Mayweather a fost mai bun - antrenorul lui Pacquiao a recunoscut
3. Mayweather l-a lovit pe Pacquiao de 2 ori mai mult decat l-a lovit Pacquiao pe el (148-81)
4. Diferenta de scor in favoarea lui Mayweather e foarte mare pentru un asemenea meci
(116-112 116-112 118-110)
Modifică setările cookies