Romania va avea inca o arena de top! "Stadionul va fi gata in 2020"

Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 30 Noiembrie 2019, 09:13
Data actualizarii: Sambata 30 Noiembrie 2019, 09:15

Consiliul Local Arad a acordat 4 milioane in plus pentru finalizarea stadionului din oras.

In cadrul unei sedinte din cadrul primariei, consilierii locali au suplimentat suma pentru construirea stadionului Francisc Neuman cu inca 4 milioane de euro, dorindu-se marirea capacitatii peluzelor, informeaza Sport Arad.
 
Primarul intermimar al Aradului, Calin Bibart, a declarat ca a cerut si un audit intern pentru a vedea daca preturile au fost dublate, asa cum ar sugerat deputatul USR, Sergiu Vlad.
 
"Nu sunt un expert in construit stadioane si tocmai din acest motiv am solicitat un audit intern, pentru a afla daca achizitiile sau presurile sunt cumva dublate. Altfel, suma la care se va finaliza stadionul e normala, pretul pe scaun e asemanator, poate chiar mai mic, decat arenele construite recent in Romania sau chiar si peste granita. 
 
Pur si simplu indicatorii tehnico-econimici de acum cativa ani, cand s-a pornit la drum cu proiectul initial, trebuiau adusi la zi. Realitatea e ca, de atunci, inflatia a crescut, salariile şi ele, pretul la materiale de constructie, combustibil sunt si ele mai mari. Pana la urma, important este ca prin votul lor de astazi consilierii locali si-au dat acordul pentru urcarea pe SICAP a ultimelor caiete de sarcini, in care sunt prevazute lucrăarile ce mai trebuiesc facute pentru finalizarea stadionului. 
 
Speram ca pana la finalul anului sa avem un castigator, apoi ar fi bine sa nu avem contestatii, in asa fel incat firmele ce vin cu cea mai buna oferta sa se apuce de treaba cat mai repede. Acum am mai spus-o ai am promis, stadionul va fi finalizat in anul 2020", a declarat primarul.
 
Autoritatile au inceput lucrarile la noul stadion din Arad in 2015 si spera sa il inaugureze pe 18 aprilie 2020, cand UTA Arad implineste 75 de ani de existenta.
 
In prezent, UTA este lider in Liga 2, fiind principala favorita la promovare.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!