VIDEO Primarul îl contrazice pe Prepeliță după promovarea Gloriei Buzău: "Altfel nu cred că facem 10 puncte în Superligă!"

Constantin Toma Andrei Prepelita Gloria Buzau Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Mai 2024, 23:16
Data actualizarii: Marti 07 Mai 2024, 23:15

Gloria Buzău a promovat în Liga 1 după victoria obținută marți pe teren propriu contra Unirii Slobozia, scor 3-0.

La interviurile acordate pe teren, după meci, Andrei Prepeliță a anunțat că nu se pune problema unui lot restructurat din temelii la Gloria Buzău pentru Liga 1: "Nu vor fi multe modificări în echipă. Ne dorim omogenitate. Probabil vor veni câțiva jucători, dar nu foarte mulți".

Primarul din Buzău îl contrazice pe Prepeliță: "Trebuie să formăm o nouă echipă pentru Liga 1"

În schimb, primarul din Buzău, Constantin Toma, vede situația complet diferit. Edilul, prezent și el la meciul care a consemnat revenirea echipei în elita fotbalului românesc, vorbește despre formarea unei noi echipe, care să poată facă față în Liga 1.

"Obiectivul realist pentru Liga 1? Să supraviețuim! Ne batem să supraviețuim, vă dați seama, doar nu ne propunem să ajungem în Champions League. Important e că am ajuns aici și cu siguranță va trebui să formăm o nouă echipă. Evident vor mai trebui mulți jucători. Altfel, nu cred că vom face 10 puncte în Superliga.

Andrei Prepeliță chiar a făcut un lucru extraordinar. A fost chinul foarte mare. A preluat o echipă... practic mai rămăseseră vreo 2-3 jucători. A încropit o echipă, a consolidat și iată că am obținut acest rezultat fabulos pentru Buzău", a spus Constantin Toma.

  • Gloria Buzău este cea de-a doua echipă din Liga 2 promovată matematic, după Unirea Slobozia. La barajul de promovare vor merge Csikszereda și CS Mioveni. Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr nu au drept de promovare în actuala stagiune.

Reacția lui Andrei Prepeliță după promovarea în Liga 1

La finalul meciului, Prepeliță s-a declarat "consumat, epuizat" și a anunțat că nu plănuiește să facă numeroase modificări în lotul pentru Liga 1. În ceea ce privește sărbătoarea echipei, antrenorul spune că nu și-a făcut niciun plan, fiind superstițios.

"Sincer, sunt consumat, epuizat după un sezon greu. Probabil că vom conștientiza peste o zi, două. Ne bucurăm pentru această performanță. După 17 ani, Buzăul se întoarce în Liga 1. A fost o muncă grea, dar cred că meritam această promovare. E o promovare importantă pentru CV-ul meu. 

Dacă ne uităm în CV-ul meu, din 25 de sezoane, 23 sunt în Liga 1. Anul ăsta ca antrenor am reușit promovarea, iar la Pitești, la fel, am reușit promovarea ca jucător.

Nu vor fi multe modificări în echipă. Ne dorim omogenitate. Probabil vor veni câțiva jucători, dar nu foarte mulți.

Cea mai mare calitate a unui om e să fie realist. Noi ne dorim multe, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Cunosc Liga 1 și cred că de abia acum începe greul.

Nu știu cum vom sărbători. N-am făcut niciun fel de plan, sunt superstițios. N-am făcut strategie pentru sezonul următor, deși toată lumea ne spunea că suntem cu un picior în Liga 1. Acea înfrângere de la Șelimbăr a fost bună pentru că jucătorii deja se credeau în Liga 1", a spus Andrei Prepeliță.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!