Rapid Cristi Sapunaru Ion Craciunescu Superliga Superliga

Sancțiunea primită de Cristi Săpunaru, luată în derâdere: „I-a dat foarte mult! E exagerat”

Ion Crăciunescu a vorbit despre sancțiunile pe care le-a primit Cristi Săpunaru după incidentele de la finalul partidei FCU Craiova - Rapid București, de pe 10 septembrie.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 18:30
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 18:26

Cristi Săpunaru a fost suspendat o etapă și a primit o amendă în valoare de 9400RON după conflictele de la sfârșitul meciului FCU Craiova - Rapid București, din data de 10 septembrie, de la finalul meciului.

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a vorbit despre sancțiunile primite de Cristi Săpunaru, luând în derâdere decizia de a fi suspendat o singură etapă.

Crăciunescu: „Minim 5 etape trebuia suspendat”

„Cred că, la exigența Federației de Fotbal, trebuia să-i dea avertisment. I-a dat foarte mult o etapă, mi se pare exagerat! Comisiile sunt independente, dar sunt numite tot în comitetul executiv al Federației. Mi se pare o decizie...

Mie Săpunaru îmi place foarte mult, îl stimez foarte mult, dar de data asta a greșit și trebuia să plătească zdravăn pentru greșeala pe care a făcut-o. Eu zic că minim 5 etape.”, au fost cuvintele lui Ion Crăciunescu, potrivit Digi Sport.

Comunicatul jandarmeriei din Craiova din 13 septembrie

„În completarea informațiilor comunicate oficial, cu privire la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face următoarele precizări:

Ca urmare a verificărilor efectuate până în acest moment, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.550 lei. 

Pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii, clubul organizator a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3000 lei.

Cinci dintre persoanele sancționate sunt reprezentanți ai celor doua cluburi de fotbal, care au fost sancționati cu amendă în valoare totală de 4000 lei, pentru săvârșirea în public de fapte acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență si provocare și participare la scandal.

Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Pe această cale, dezaprobăm orice formă de violență fizică sau verbală, din partea spectatorilor, a jucătorilor sau a reprezentanților oficiali ai cluburilor de fotbal.”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria din Craiova.

Modifică setările cookies