PRIMA reactie a lui Sumudica dupa suspendarea dictata de FIFA: "Nu inteleg de cand intra suspendarea in vigoare. Diseara la amical stau pe banca?"

FIFA a decis sa extinda suspendarea lui Marius Sumudica pentru pariuri la nivel international, dar antrenorul campioanei are o dilema. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2016, 11:49
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2016, 11:49

Sumudica nu stie de cand intra in vigoare suspendarea sa. FRF l-a anuntat ca incepand cu primul meci oficial din noul sezon, in timp ce in Europa suspendarea e dictata din 8.06.2016.

"Am citit si eu, mi-a venit un mail de la federatie, dar e ambigua toata situatia. Nu stiu exact de cand si pana cand incepe aceasta suspendare si ce se intampla. Eu am vorbit cu 3 avocati, unul dintre ei chiar arbitru la TAS si mi-a spus ca e clar din decizia FIFA ca sunt suspendat cu data de 8.06. Deci ar trebui sa imi expire suspendarea in jurul datei de 1 august. Acum, FRF spune ca la nivel international intra de la 8.06, pe cand pe plan intern mi-ar incepe de la primul meci oficial de campionat din sezonul viitor. Acum, nu stiu. FRF nu e sub tutela FIFA? Daca FIFA da o astfel de decizie noi in Romania o punem cand vrem noi? Eu ce sa inteleg? Ca in competitiile europene din 1 august eu pot sta pe banca? Asta e decizia FIFA.

In aceasta decizie nu scrie ca sunt interzis, scrie ca sunt suspendat. A fi interzis inseamna a nu te apropia de fenomen, de fotbal. E o mare diferenta intre a fi suspendat si interzis. Suspendat inseamna ca imi pot desfasura activitatea la antrenamente. A fi interzis inseamna sa nu antrenez, sa nu merg la conferinte de presa. Nu se pune problema sa plec, am ramas aici, am inceput pregatirea. Puteam sa ma folosesc de multe tertipuri si sa reziliez cu Astra si sa semnez in strainatate si sa revin la 1 august la Astra. Nu am vrut sa fac asta, am vrut sa-mi ispasesc pedeapsa, dar FIFA spune un lucru, FRF spune altceva. Diseara, la amical, nu stiu daca stau pe banca", a declarat Marius Sumudica la Digi.

Modifică setările cookies