Ioan Niculae: "Negociem cu Bornescu si Dica!"

Autor: Sport.ro
Marti 21 Decembrie 2010, 10:44

	Ioan Niculae: "Negociem cu Bornescu si Dica!"

Patronul lui Astra Ploiesti, Ioan Niculae, a declarat, luni, la Sport.ro, ca gruparea prahoveana se afla in negocieri cu jucatorii Nicolae Dica si Mircea Bornescu, pentru eventuale transferuri la echipa sa.

Ioan Niculae a afirmat ca a primit acordul clubului Rapid pentru a negocia cu Mircea Bornescu un eventual transfer, desi presedintele gruparii giulestene a infirmat acest lucru. "Cei de la Rapid mi-au comunicat si anumite pretentii pe care clubul le-ar avea vizavi de Astra daca acest transfer s-ar realiza. Sa-i aduc aminte lui Sumudica sau lui Dinu Gheorghe ca mi-au dat acceptul sa negociez cu Bornescu? Am primit un telefon prin care domnul Dinu Vama sustinea ca are o hartie de la clubul Dinamo pentru schimbul de jucatori Bornescu - N'Doye. Eu l-am sunat si i-am spus ca e o prostie pentru ca actele pentru N'Doye s-au semnat. Am vorbit cu Dinu Gheorghe si l-am intrebat daca Bornescu este liber si pentru o vanzare, apoi mi-a zis ca se va interesa. Dupa aceea m-a sunat Sumudica de mai multe ori si mi-a dat si numarul lui Bornescu si mi-a spus ca am acceptul clubului pentru a vorbi cu jucatorul", a spus Niculae.

Ioan Niculae a mentionat ca Mircea Bornescu l-a anuntat ca va negocia un transfer la Astra, in cazul in care clubul Rapid il anunta ca nu mai este dorit. "Bornescu s-a comportat corect cu mine si mi-a spus ca daca are confirmarea din partea clubului Rapid ca nu mai e in calcul pentru postul de titular, va discuta cu mine. S-ar putea ca lui Bornescu sa ii para rau ca pleaca de la Rapid, dar nici eu si nici el nu avem nicio vina. Nu cred ca suntem departe de a ne intelege, dar depinde si ce pretentii are jucatorul", a subliniat Niculae.

Patronul formatiei prahovene si l-ar dori si pe mijlocasul Nicolae Dica, care si-a reziliat intelegerea cu gruparea turca Manisaspor, unde fusese imprumutat de Catania. "Negociem si cu Nicolae Dica. E un jucator care mi-a placut intotdeauna. E un jucator cu multe calitati, mai are si unele defecte la viteza jocului, dar va fi un castig pentru Astra daca va accepta. Din pacate in ultimii doi nu prea a jucat, iar in fotbal se joaca cu picioarele, nu cu numele", a completat Niculae.

Ioan Niculae a precizat ca isi doreste ca Astra sa devina o echipa puternica in Liga I. "Facem o echipa care in ciuda arbitrajelor proaste sa faca si puncte. Nu o sa ma hazardez sa spun ca vom castiga Cupa Interstelara sau Cupa Campionilor Europeni. Eu vreau sa facem o echipa solida care joaca fotbal, de care trebuie sa se tina cont", a precizat Niculae.

Intrebat daca mai doreste sa preia pachetul majoritar de actiuni de la FC Dinamo, Niculae a raspuns: "Daca ajung la un acord pentru preluarea clubului Dinamo, Astra va fi vanduta. Brandul clubului Dinamo nu se compara cu Astra. E o echipa care impune respect".

Astra Ploiesti l-a transferat deja pe mijlocasul Ousmane N'Doye de la gruparea bucuresteana Dinamo.

Turismul pe timp de pandemie. La ce să vă așteptați dacă plecați în vacanță anul acesta
BRAT