Doctorul care "opereaza" in cusca. Nicolo Bonati revolutioneaza profilul luptatorului de MMA: "Oamenii sunt surprinsi cand afla ca sunt medic"

Doctorul care "opereaza" in cusca. Nicolo Bonati revolutioneaza profilul luptatorului de MMA: "Oamenii sunt surprinsi cand afla ca sunt medic"

Gala in care se lupta Nicolo Bonati va fi transmisa in direct pe 23 mai, de Sport.ro

Nicolo Bonati este unul dintre cei mai buni grei din MMA-ul romanesc. Sportivul de la Agon Bucuresti a facut senzatie in 2014, cand a ajuns in finala piramidei pentru centura de campion la profesionisti, pusa in joc de promotia romaneasca RXF. In acelasi an, Nicolo a reusit sa cucereasca medalia de argint la Campionatul Mondial de MMA din Las Vegas, o competitie organizata in colaborare cu UFC, cea mai tare promotie de MMA din lume.

Luptatorul nascut in Germania este considerat unul dintre cei mai talentati luptatori romani, insa nu se incadreaza in tiparul luptatorului de MMA, cel putin in ceea ce priveste conceptia "populara". Luptatorii de MMA sunt asociati mereu cu "cusca" in care se desfasoara meciurile si cu imaginea de bataus, huligan sau "bodyguard", o conceptie gresita a publicului din Romania. "De multe ori oamenii ma intreaba unde lucrez ca bodyguard atunci cand le zic ca fac MMA in cusca. Sunt surprinsi sa afle ca sunt anul 5 la facultate... si nu orice facultate!", spune Nicolo.

Acesta exceleaza nu doar in cusca, ci si in afara ei. Acesta este anul 5 la Facultatea de Medicina, acolo unde doreste sa aiba o cariera prodigioasa. "Inca nu m-am decis ce specializare voi alege insa tind spre psihiatrie, este un domeniu care ma atrage", spune cel poreclit "Doctorul".

Nicolo incearca sa pastreze o balanta echilibrata intre zilele in care merge la facultate si cele in care se antreneaza. Dupa ce a castigat deja un meci in prima repriza anul acesta, Nicolo se pregateste de o noua provocare, pe 23 mai, in gala de la Bucuresti ce va fi transmisa in direct pe Sport.ro. "Doctorul" nu si-a aflat inca adversarul insa spune ca e pregatit pentru orice. "La fel ca in medicina, si in cusca trebuie sa fii pregatit sa faci fata oricarei provocari. Responsabilitatea este comparabila, cand sunt in halat am grija de altii, cand imi pun manusile si intru in cusca, am in primul rand grija de mine", spune razand Nicolo.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Condițiile în care restaurantele ar putea să rămână deschise indiferent de incidența cazurilor de COVID
BRAT
Modifică setările cookies