david popovici Ana Maria Popescu Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Ca de la campion la campion | Ana Maria Popescu, elogiu pentru David Popovici: "E o minune de copil"

Ca de la campion la campion | Ana Maria Popescu, elogiu pentru David Popovici: "E o minune de copil"

Ana Maria Popescu s-a întors în țară după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a obținut medalia de argint în proba de spadă individual.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 19:14
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 19:29

Sportiva a vorbit și despre performanțele celorlalți români prezenți la Tokyo, printre care și David Popovici, înotătorul de 16 ani care a făcut o figură frumoasă până acum. 

"David nu are nevoie de sfaturi. David e un fenomen, o minune de copil şi mi-aş dori să-l clonăm. David o să ajungă mare. Şi mi-aş dori să ajungă mulţi copii ca el. Şi să fie mai mulţi antrenori ca al lui David, pentru că de acolo pleacă totul.

  • Ca de la campion la campion | Ana Maria Popescu, elogiu pentru David Popovici: E o minune de copil

David de fiecare dată face referire la antrenor, deci despre asta e vorba. Despre omul acela care te are în grijă şi care sădeşte în tine speranţa aceea. Iar David o să ajungă mare şi nu vreau să-l comparaţi vreodată cu Phelps. Este David al nostru şi punct", a afirmat Ana-Maria Popescu la sosirea în țară.

Rezultat remarcabil în finala de la 200 m liber

David Popovici (16 ani) s-a clasat, marţi, pe locul patru în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doar două sutimi de medalia de bronz. Performanța sa a fost una remarcabilă, iar presa internațională a scris despre tânărul din România 

Într-un articol în care se vorbește despre cursă, jurnaliștii cotidianului L'Equipe au scris atât despre rezultatele celor doi britanici (aur și argint), dar și despre performanța realizată de înotătorul român. 

"Fenomenul David Popovici (16 ani) s-a clasat pe locul patru, în fața campionului european Martin Malyutin. Hwang Sunwoo a avut un o prima parte bună în cursă, dar a încheiat pe locul șapte după ce a fost depășit pe final", a scris L'Equipe. 

Calificat în semifinale la 100 m liber
 

David Popovici a terminat pe locul 4 seria a noua din calificările probei de 100 m liber, cu timpul de 48,03 și s-a calificat în semifinale. Cursa la care a luat startul elevul lui Adrian Rădulescu a fost câștigată de italianul Thomas Ceccon, cu 47,71, urmat de americanul Caeleb Dressel, 47,73 și de un alt italian, Alessandro Miressi, 47,83.

Sportivul în vârstă de 16 de ani a fost înregistrat la total, după terminarea celor nouă serii, cu a opta performanță. Semifinalele se desfășoară miercuri dimineață, de la ora 04:30.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!