Ramona Maier: "Suntem pregatite de o medalie la CM din China"

Autor: Sport.ro
Sambata 28 Noiembrie 2009, 16:36
Ramona Maier: "Suntem pregatite de o medalie la CM din China"

Extrema dreapta a echipei nationale a Romaniei, Ramona Maier, a declarat, sambata, cu ocazia prezentarii lotului pentru Campionatul Mondial de handbal din China, ca prima reprezentativa este pregatita sa obtina medalia de aur.

"Ne dorim o medalie la mondiale, pentru ca orice sportiv isi doreste asta, iar daca e de aur cu atat mai bine. Eu, in general, am avut rezultate in China. Pentru unele dintre noi este ultima sansa de a castiga titlul mondial”, a spus Maier.

Ramona Maier a afirmat ca reprezentativa Romaniei nu mai este doar una de moral. ”Romania nu mai este o echipa de moral, am inceput sa revenim atunci cand suntem conduse. Nu este nicio echipa de care sa ne fie frica acum, suntem pregatite, avem moralul bun. Cel mai mare dusman al nostru suntem noi, daca vom fi in forma la ora jocului, nu ne va sta nimeni in cale”, a adaugat Maier.

Maier regreta absenta de la Mondialele din China a extremei stanga, Valentina Ardean-Elisei: ”Este cea mai mare durere pentru un jucator de a rata de doua ori la rand o editie de Campionat Mondial. Ne pare rau pentru ea, o sa jucam si pentru ea si speram sa-i facem o bucurie".

Interul Narcisa Lecusanu spera ca Romania sa obtina o medalie la aceasta editie a CM. ”Sper sa reusim sa urcam pe podium, drumul va fi greu. Am incercat mai multe formule contra Norvegiei, dar la Campionatul Mondial va fi un alt meci. Mai avem mici detalii de pus la punct, dar speram sa le surprindem, pentru ca au o aparare foarte buna. Orice meci intre Romania si Norvegia este foarte strans”, a subliniat Lecusanu.
I
nterul dreapta Carmen Amariei isi doreÈ™te ca Romania sa piarda in finala Campionatului Mondial medalia de argint. ”Este o sansa enorma de care trebuie sa profitam. Daca vom obtine o medalie, nu o vom tine in bagaje, ci la gat. Obiectivul este foarte clar, stabilit de toata lumea. O vom lua pas cu pas si speram sa fim in finala din 20 decembrie si dupa cum a spus domnul Gruia, speram sa pierdem argintul”, a completat Amariei.

Pe de alta parte, Cristina Varzaru considera ca se pune prea multa presiune pe echipa Romaniei: ”Din 1999 de cand joc la echipa nationala, la fiecare Campionat Mondial se vorbeste despre medalii, dar am obtinut medalie doar in 2005, in Rusia. De fiecare data s-a exagerat".

Lotul de 18 jucatoare care va participa la Campionatul Mondial din China este urmatorul: Paula Ungureanu, Florentina Stancicu, Mihaela Zmedescu, Iulia Pușcașu, Ramona Maier, Ionela Stanca, Cristina Varzaru, Oana Manea, Adriana Nechita, Cristina Neagu, Adina Meirosu, Clara Vadineanu, Alina Barsan, Narcisa Lecusanu, Narcisa Lecușanu, Adriana Moldovan, Mihaela Tivadar, Carmen Amariei și Melinda Geiger.

Cu ocazia prezentarii lotului pentru Campionatul Mondial din China, care a avut loc la Rin Grand Hotel din Bucuresti, Federatia Romana de Handbal a semnat un parteneriat cu firma Henkel Romania, valoarea contractului ridicandu-se la 100.000 de euro, conform presedintelui FRH, Cristian Gatu.

De asemenea, jurnalistul Horia Alexandrescu a lansat cartea intitulata "Gruia – Mister Handbal".

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj
BRAT

Modifică setările cookies