O dublă câștigătoare a Ligii Campionilor, în pericol să se desființeze: ”Nu mai putem plăti nimic, pot să își găsească echipe noi!”

Buducnost Champions League Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 21:25
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 21:25

Un club legendar din Europa este pe punctul de a intra în faliment.

Este vorba despre Buducnost, echipa la care Cristina Neagu a devenit un star în handbalul mondial și alături de care câștiga Liga Campionilor.

Buducnost, pe punctul să se desființeze

Buducnost a rămas fără sponsor principal, iar probleme financiare apărute deja de câțiva ani s-au intensificat.

Deși aveau planuri mari pentru următorul sezon din EHF Champions League, muntenegrenii se confruntă acum cu o situație delicată, iar Maja Bulatovic, președintele clubului, spune că Buducnost ar putea falimenta.

Buducnost nu mai are bani pentru plata salariilor jucătoarelor, iar conducerea clubului a anunțat că toate contractele vor fi reziliate și că nu se știe dacă echipa va evolua în următorul sezon din EHF Champions League. Mai mult, sunt anumite semne de întrebare și cu privire la campionatul intern.

La acest moment, clubul se închide. Din păcate, nu este nici primul, nici ultimul, dar asta este soarta care ne așteaptă. Cu zece zile înainte de reunirea echipei pentru startul noului sezon, ne-am pierdut sponsorul principal, iar clubul se află într-o situație critică.

Problemele sunt mari, iar săptămânile trecute am încercat să minimizăm costurile și să reziliem anumite contracte, pentru că ne află într-o situație în care nu mai putem plăti nimic. (...)

Zilele astea, vom rezilia contracte, astfel încât noi să nu primim penalizări, iar jucătoarele să își poată găsi noi echipe. Nu știu cum ne vom descurca. Jucătoarele care ar fi trebuit să vină au fost anunțate că nu mai fac parte din planurile noastre. Este simplu, clubul este închis.

Nu știu dacă vom putea participa în Liga Campionilor sau dacă ne vom înscrie măcar în campionat, este foarte dificil”,  spus Maja Bulatovic, conform pobjeda.me.

Buducnost a câștigat de două ori EHF Champions League, în 2012 și în 2015 și este de 16 ori campioană a Muntenegrului. Ultimul titlu a venit chiar la finalul sezonului trecut.

  • Cristina Neagu a evoluat pentru Buducnost în perioada 2013-2017.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!