NOU! Inca o arena in Bucuresti dupa noul Lia Manoliu: o sala polivalenta de 50 mil euro

Autor: Sport.ro
Miercuri 07 Aprilie 2010, 08:24
NOU! Inca o arena in Bucuresti dupa noul Lia Manoliu: o sala polivalenta de 50 mil euro

www.sport.ro va prezinta cateva din cele mai spectaculoase MEGA ARENE din lume. Pentru prima data, Bucurestiul e pe harta noastra.

Bucurestiul nu este primul oras din Romania care intra pe harta MEGA arenelor - Constanta a fost in urma cu o saptamana cu cea mai mare Sala Polivalenta a Romaniei, care nu se va mai construi... din pacate.

In ceea ce priveste acest proiect, vestile nu sunt atat de negative. In luna februarie a acestui an, Primaria Generala a Capitalei si-a prezentat, printr-un comunicat de presa, proiectele realizate, in curs de realizare si propuse in 2010 cu termen pana in 2011, iar Arena Bucurestilor ne-a atras atentia.

Incercam sa depasim cine va contracta proiectul, prin cate si cel fel de licitatii, cati bani dincolo de cei anuntati oficial in comunicatul de presa si cat si daca va intarzia acest proiect.

Arena Bucurestilor va fi situata in Parcul Tineretului, va fi o sala polivalenta de 16.000 locuri, teatru de vara, parcare sub si supraterana si va costa 50 de milioane de euro.

Iata un fragment din comunicatul de presa emis de Primaria Generala, emis in data de 18.02.2010.

Proiectul "Arena Bucurestilor" ce urmeaza sa inceapa in acest an, va contribui la crearea unei infrastructurii care sa permita situarea Bucurestiului in randul marilor centre culturale ale lumii.

Bucurestiul este prima scena culturala a tarii, dar din pacate,  nici o infrastructura in domeniu nu are in acest moment capacitatea gazduirii unui eveniment de anvergura internationala.

"Arena Bucurestilor", ce se va realiza printr-un parteneriat public-privat este cel mai mare complex sportiv, de agrement si social din Romania ce va gazdui: concerte, mari manifestari sportive, expozitii, targuri, evenimente sociale si de afaceri;
Arena va va avea o capacitate de pana la 16 000 de locuri si este prevazuta, intr-o faza initiala cu o parcare sub si supraterana - 1000 de locuri si se preconizeaza a fi finalizata in 24 de luni

Proiectul "Arena Bucurestilor" va fi amplasat in Parcul Tineretului, constructia urmand sa aiba loc 90% sub nivelul solului,  protejand zona verde a parcului si incluzand un plan de amenajare peisagistică cu alei cu pomi, straturi de flori, mici lacuri, fantani arteziene etc.

In perioada imediat urmatoare se va finaliza contractul  de concesiune de lucrari publice.

 
Din pacate, momentan avem o singura imagine cu acest proiect. Insa nu arata deloc rau :)

VEZI IN "MEGA ARENE" SI:

- Locul unde Dobrin nu a prins o secunda la Mondial! Cum arata AZI stadionul din Guadalajara

- Trebuia sa fie CEA MAI TARE sala polivalenta din Romania! De ce nu s-a mai facut!

- COLOSAL! Turnul Olimpic din Londra: mai inalt ca Statuia Libertatii, va rivaliza cu Turnul Eiffel

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Țara europeană în care s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 din lume
BRAT

Modifică setările cookies