VIDEO Generația de Aur își anunță meciul de retragere: "Vom juca ultima dată împreună". Mourinho, Stoichkov și Figo, invitați la București

Foștii internaționali români care au făcut parte din Generația de Aur au anunțat că organizează un meci de retragere, care a fost programat în 2024, la 30 de ani după sfertul de finală de la Cupa Mondială din SUA.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 13:35
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 14:37

Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Ilie Dumitrescu, Florin Prunea, Gică Mihali și Adrian Ilie au participat, miercuri după-amiază, la o conferință de presă organizată la Muzeul Fotbalului.

Generația de Aur își anunță meciul de retragere - 18 mai 2024, Arena Națională

Primul care a luat cuvântul a fost Gică Popescu. Președintele Farului a anunțat că Generația de Aur va organiza un meci de retragere pe Arena Națională, care a fost programat la data de 18 mai 2024.

"Întotdeauna am fost de părere că toți cei prezenți în 1994 - mulți dintre noi și în 1996, 1998, chiar și în 2000 - merită un meci de retragere. Din păcate, nu putem să facem pentru fiecare dintre noi un astfel de meciuri, așa că ne-am hotărât ca anul viitor, pe data de 18 mai, să facem un ultim meci al Generației de Aur când vom apărea pentru ultima dată în tricourile echipelor naționale.

Este un prilej extraordinar pentru a le mulțumi fanilor care au fost alături de noi timp de 10 ani, cât am făcut performanță la echipa națională. Poate fi trist când am spus că vom juca pentru ultima dată împreună, însă așa va fi. Va fi o ultimă apariție a noastră.

Am ales Arena Națională pentru că dăm să dăm posibilitatea cât mai multor suporteri să fie alături de noi, să ne aducem aminte când petreceau pe stradă, iar noi în cantonamente. Vrem să rămână un moment de referință acest meci de adio al echipei naționale. Nu cred că era un moment mai potrivit decât la 30 de ani de la '94. E momentul să marcăm o ieșire din arenă într-un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni din tribună.

Eu am vorbit cu colegii mei să ne invităm fiecare câte un jucător alături de care au juat. Vor fi invitați de marcă. Vrem să conducă echipa cealaltă Mourinho. Stoichkov, Rivaldo, Figo vor fi printre invitați", a spus Gică Popescu.

Echipa națională a României a obținut cea mai importantă performanță din istoria sa la Cupa Mondială din 1994. La turneul final disputat în Statele Unite, tricolorii au câștigat o grupă din care au mai făcut parte Elveția, SUA și Columbia, au eliminat Argentina în optimi (3-2) și au părăsit dramatic competiția în sferturi, după meciul cu Suedia (2-2, 4-5 d.l.d)

Florin Prunea vrea să îl invite pe Kennet Andersson sau Paul Bodin

Ionuț Lupescu: "Ne dorim să avem feeling-ul cu toți suporterii alături de noi. Am decis să anunțăm atât de devreme pentru a avea și timp să ne pregătim. Unii avem de slăbit, alții de pus musculatură, condiție fizică. E normal că trebuie să terminăm, iar momentul e cât se poate de bun. Probabil vom avea și echipa națională calificată la EURO, iar publicul din România merită să ne mai vadă o dată pe teren".

Florin Prunea: "O să avem câte un invitat fiecare. Am două alegeri, vreau să mă consult. Kennet Andersson sau Bodin, de la Cardiff. Mă gândesc că dacă îl aduc pe Kennet și când face pasul pe teren își aduce lumee aminte de lucruri triste. Dacă îl chem pe Bodin, cred că toată lumea va aplauda - penalty-ul de la Cardiff. Cred că o să-l aleg pe Bodin. Așteptăm suporterii să fie o sărbătoare frumoasă"

Ilie Dumitrescu: "E un moment sensibil. Se termină o poveste frumoasă. Eu sunt foarte emoționat. A fost ceva de suflet, cel mai frumos lucru din viața mea turneul final din 1994. Îmi doresc foarte mult ca tot stadionul și noi toți să ne gândim la Didi Prodan, care nu mai este printre noi și ar fi meritat să fie cu noi la acest eveniment. Vreau ca la stadion să vină cât mai mulți suporteri și să încheiem o poveste frumoasă"

Adrian Ilie: "Sunt onorat să mă aflu aici, eu fiind cel mai mic. Am trecut prin perioade la echipe naționale în care unii dintre ei m-au crescut. Să vină lumea la stadion. Va vedea un meci și își va aduce aminte de toat bucuriile pe care le-am făcut"

Gică Mihali: "Aș fi vrut foarte mult să fie aici și tovarășul meu de arme, Didi Prodan. Din păcate, nu s-a putut, el plecând foarte tânăr. America a însemnat ceva foarte special pentru mine, eu fiind născut tocmai la Borșa, unde se agață harta în cui. Sunt fericit pentru ce am făcut aici și pentru asta așteptăm suporterii să vină pe 18 mai.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!