Scandal uriaș în Franța: se cere retragerea Balonului de Aur câștigat de Karim Benzema

Karim Benzema Balonul de Aur Franta Valérie Boyer Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Octombrie 2023, 18:30
Data actualizarii: Vineri 20 Octombrie 2023, 21:11

Karim Benzema (35 de ani), atacantul francez al clubului saudit Al Ittihad, a devenit ținta mai multor critici după ce a luat poziție în conflictul israeliano-palestinian.

Senatoarea partidului Republicanii, Valérie Boyer, a afirmat miercuri, într-o postare social-media, că dacă legăturile fotbalistului Karim Benzema cu Frăţia Musulmană vor fi dovedite, fotbalistului ar trebui să i se retragă atât Balonul de Aur, cât şi cetăţenia franceză.

Senatoarea Valérie Boyer cere ca lui Benzema să i se retragă Balonul de Aur și cetățenia franceză

În urmă cu câteva zile, atacantul francez al echipei saudite Al Ittihad, Karim Benzema a luat poziţie în conflictul israeliano-palestinian în favoarea populaţiei palestiniene. „Toate rugăciunile noastre pentru locuitorii din Gaza, care sunt din nou victime ale acestor bombardamente nedrepte, care nu cruţă femei sau copii”, a scris el într-un tweet, duminică, 15 octombrie 2023.

Poziţia lui Benzema a fost criticată luni de ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, care îl acuzase pe fostul jucător de la Real Madrid că are legătură cu Frăţia Musulmană, o organizaţie transnaţională considerată teroristă în Franţa. „Domnul Karim Benzema are legături notorii cu Frăţia Musulmană”, a declarat Darmanin pentru canalul francez de ştiri CNews, potrivit News.ro.

La câteva zile după declaraţiile ministrului de Interne,  senatoarea Republicanilor în Bouches du Rhone, Valérie Boyer, a cerut măsuri punitive împotriva internaţionalului francez: „Dacă afirmaţiile ministrului de Interne sunt adevărate, trebuie să luăm în considerare sancţiuni împotriva lui Karim Benzema. O sancţiune, iniţial simbolică, ar fi retragerea Balonului de Aur. În cele din urmă, trebuie să cerem retragerea cetăţeniei. Nu putem accepta că un cetăţean francez cunoscut la nivel internaţional ar putea dezonora şi chiar să ne trădeze ţara în acest fel”, a scris Valérie Boyer pe Twitter.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!