Al 9-lea din cei mai bogati oameni ai planetei investeste in Spania! TOP 10 cei mai bogati patroni din fotbal!

Autor: Sport.ro
Marti 18 Ianuarie 2011, 09:39

	Al 9-lea din cei mai bogati oameni ai planetei investeste in Spania! TOP 10 cei mai bogati patroni din fotbal!

VEZI AICI TOP 10 AL CELOR MAI BOGATI PATRONI DIN FOTBAL

1) Lakshmi Mittal (28.7 miliarde de dolari)  conduce ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel al lumii, cu vanzari de peste 65 de miliarde de dolari in ultimele 12 luni. Mittal a cumparat 20% din echipa Queens Park Rangers in 2007 iar recent s-a vorbit ca isi doreste sa cumpere de la Flavio Briatore 54% din actiuni. Mittal finanteaza si Otelul Galati cu circa 2 milioane de euro pe an.

2) Amancio Ortega (25 miliarde de dolari) 
este al 9-lea dintre cei mai bogati oameni ai lumii si finanteaza Deportivo De La Coruna. El isi doreste sa construiasca un nou stadion pentru ca echipa sa faca performanta.

3) Paul Allen (13.5 miliarde de dolari) Dupa doar un sezon in MSL, co-fondatorul Microsoft este deja in topul celor mai bogati patroni. Seattle Sounders a batut un record de audienta: 31.000 de suporteri la un meci. A investit 30 de milioane de dolari iar rezultatele incep sa se vada.

4) Roman Abramovich (11.2 miliarde de dolari)
si-a pierdut jumatate de avere odata cu criza care a lovit in toata lumea. Nici Chelsea nu a avut o perioada foarte buna; Englezii au cheltuit 73 de milioane de dolari in ultimii ani.

5) Silvio Berlusconi (9 miliarde de dolari) este Primul Ministru al Italiei si patronul clubului AC Milan. Averea i-a crescut cu 20% in ultimul an, odata cu investitiile in Mediaset si Banca Mediolanum. Milanul nu l-a ajutat: a avut o scadere de 19%, adica 800 milioane dolari. AC Milan ramane totusi cel mai bogat club din Italia.

6) Francois Pinault (8.7 miliarde de dolari) este patronul lui Rennes si fondator al grupului PPR, compania care controleaza branduri precum Gucci si Balenciaga. Rennes nu a reusit inca sa distruga suprematia celor de la Lyon si Marseille.

7) John Fredriksen (7.7 miliarde de dolari) este un miliardar care iubeste fotbalul la fel mult cat uraste taxele. El s-a mutat in Cipru in 2006 pentru a scapa de impozitele uriase din Norvegia. Fredriksen este patronul lui Valerenga si a facut bani din petrol. El isi doreste sa cumpere in viitor si un club din Premier League.

8) Alisher Usmanov (7.2 miliarde de dolari)  a facut o avere impresionanta din otel si telecomunicatii. El detine 26.3% din Arsenal, in timp ce rivalul sau Kroneke are 29.9%. Prin cercurile de afaceri porecla lui este “Mana grea a Rusiei”.

9) Philip Anschutz (6 miliarde de dolari)
detine mai multe cluburi: Los Angeles Galaxy, Houston Dynamo si Hammarby. Are o cretere de 1 miliard in ultimul an, iar pasiunea pentru fotbal l-a ridicat enorm. A fost un moment cand detinea 5 cluburi din MLS.

10) Bernard Ecclestone (4 miliarde de dolari) detine actiuni la Queen's Park Rangers iar averea lui a crescut cu 8% in ultimul an in timp ce clubul sau a terminat pe 11 in Championship.

Sursa: Forbes!

Decretul privind desemnarea lui Florin Cîţu ca premier, publicat în Monitorul Oficial
BRAT