Imagini DUREROASE! Formula 1 si-a luat adio de la Jules Bianchi, pilotul care a murit dupa 9 luni de coma. FOTO

Formula 1 este in doliu. Jules Bianchi a fost inmormantat azi la Nisa. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Iulie 2015, 19:03
Data actualizarii: Marti 21 Iulie 2015, 21:34

Numerosi piloti de Formula 1 de toate varstele, intre care Alain Prost si Lewis Hamilton, s-au aflat marti dimineata, la Nisa, pentru a-si lua ramas bun de la Jules Bianchi, tanarul pilot francez care a decedat vineri seara in orasul sau natal, dupa mai multe luni de coma in urma unui accidentului survenit la Marele Premiu al Japoniei.

In prezenta a numeroase personalitati ale sportului automobilistic, sicriul lui Jules Bianchi, decedat la 25 de ani, a intrat in catedrala Sainte Reparate, purtat de tineri piloti, "fratii sai de cursa", dupa cum a precizat preotul Sylvain Brison, pentru care el era un exemplu. Multimea a aplaudat indelung, in timp ce sunetul melodiei "Hotel California" se putea auzi in surdina si doar in varianta orchestrata.

"Moartea lui Jules este profund nedreapta", a rostit preotul. "El a fost un om fericit, pentru ca a facut din visul sau o realitate. Cursa automobilistica era viata sa, vocatia sa. El a fost un campion inzestrat cu un rar talent, dar si un tanar cu o statura morala inalta".

Cei doi piloti de la Mercedes, Lewis Hamilton si Nico Rosberg, veniti de la Monte Carlo, precum si primarul orasului Nisa, Christian Estrosi, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Jean Todt, secretarul de stat pentru Sporturi, Thierry Braillard, au luat parte la aceasta ceremonie dorita foarte intima de familia pilotului.

Jules Bianchi s-a aflat timp de noua luni in coma la un spital din Nisa dupa accidentul survenit in turul 42 al Marelui Premiu al Japoniei, disputat pe 5 octombrie 2014 pe circuitul de la Suzuka. 

Sursa: Agerpres

Modifică setările cookies