VIDEO EXCLUSIV Revanșa lui Saka. Englezul a scăpat de coșmar! Reacție de campion după penalty-ul transformat în Anglia - Elveția

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 23:08
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 23:29

Anglia s-a calificat în semifinalele EURO 2024 după ce a eliminat la lovituri de departajare reprezentativa Elveției, scor 5-3.

Pentru Bukayo Saka meciul a însemnat și o ocazie de a dovedi că are stăpânire de sine la executarea loviturilor de departajare. A făcut o partidă concludentă, dar a și înscris de la punctul cu var. UEFA l-a numit Omul Meciului, iar la final a vorbit și despre momentul care îl urmărea. În finala ediției precedente a EURO, exrtrema dreaptă ratase contra Italiei lui Roberto Mancini la loviturile de departajare. 

[Presiunea de a executa penalty-uri] este ceva ce mă provoacă. Am ratat o dată, dar sunt genul de tip care vrea să se pună din nou în această poziție. Știu că sunt o mulțime de oameni cu emoții care privesc, cum ar fi familia mea, dar eu mi-am păstrat calmul și am marcat penalty-ul. A fost foarte dificil să revin de la așa ceva, astăzi am profitat de șansă”, a spus extrema dreaptă din echipa lui Southate. 

"O să păstrez mereu momentul în albumul meu cu amintiri. Am simțit că am dominat jocul, sunt mândru că ne-am calificat, sunt mândru că am marcat din penalty", a mai adăugat Saka. 

Anglia - Elveţia 1-1 (0-0, 1-1), după prelungiri; 5-3, la loviturile de departajare

Au marcat: Bukayo Saka (80), respectiv Breel Embolo (75).

Au executat în ordine loviturile de departajare: Cole Palmer 1-0 (gol), Manuel Akanji 1-0 (ratare - apără Jordan Pickford), Jude Bellingham 2-0 (gol), Fabian Schaer 2-1 (gol), Bukayo Saka 3-1 (gol), Xherdan Shaqiri 3-2 (gol), Ivan Toney 4-2 (gol), Zeki Amdouni 4-3 (gol), Trent Alexander-Arnold 5-3 (gol).

Dusseldorf Arena

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!