Vezi cele mai tari momente de la Euro 2008!

Euro 2008 EURO 2008
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Iunie 2008, 17:28
Data actualizarii: Vineri 27 Iunie 2008, 17:29
Euro 2008 a fost marcat de mai multe momente interesante, inainte finalei Germania - Spania.

Reprezentativa Romaniei a fost protagonista unui moment interesant al competitiei. La meciul cu Italia, scor 1-1, Mirel Radoi a parasit terenul inca din minutul 25, fiind lovit in figura de coechipierul sau Razvan Rat. Incercand amandoi sa ajunga la minge, Radoi si Rat s-au lovit cap in cap. Capitanul Stelei a suferit o fractura a peretului ocular stang si o deviatie de sept.

Fotbalistul turc Tuncay Sanli este cunoscut ca fiind prezent de obicei in toate compartimentele de joc, el alergand pe tot terenul. La meciul cu Cehia, scor 3-2, mijlocasul si-a largit aria de actiune, alergand la unul dintre arbitrii asistenti pentru a-i duce un nou stegulet, dupa ce primul se rupsese, iar apoi trecand in poarta, in locul lui Volkan, eliminat.

La meciul Olanda - Rusia, din sferturile de finala ale Campionatului European, centralul Lubos Michel a anulat al doilea cartonas galben acordat lui Denis Kolodin, dupa ce s-a consultat cu asistentul sau, considerand ca mingea parasise suprafata de joc inainte de faultul comis de fundasul rus. La Euro a existat si un cartonas galben acordat unui jucator de pe banca de rezerve, cehul Milan Baros, care a fost prea vehement la meciul cu Turcia. De asemenea, ambii selectioneri au fost trimisi in tribuna la meciul Austria - Germania. Austriacul Josef Hickersberger si germanul Joachim Low au fost eliminati in minutul 41, dupa ce au avut o disputa cu arbitrul de rezerva.

Euro-2008 a avut si meciuri la care jucatori care au intrat pe teren dupa inceperea partidei, nefiind titulari, au fost inlocuiti. Astfel, rusul Bystrov, intrat pe teren la inceputul reprizei secunde a meciului cu Spania, a fost schimbat 25 de minute mai tarziu, pentru ca nu a respectat instructiunile ce i-au fost date. Francezul Nasri, intrat in locul lui Ribery, a ramas doar un sfert de ora pe teren la meciul cu Italia, in locul sau intrand Boumsong, dupa eliminarea lui Abidal.

Nationala Frantei a intampinat la partida cu Italia trei probleme importante din cele patru care se pot intampla la un meci: i s-a accidentat un jucator (Ribery), a avut un fotbalist eliminat (Abidal) si un penalti impotriva sa (transformat de Pirlo). A mai lipsit de la aceasta partida doar ca francezii sa inscrie un autogol.

Nu toti fotbalistii care au inscris la aceasta editie a Campionatului European si-au aratat bucuria. Germanul Lukas Podolski a inventat moda "nesarbatoririi". El a marcat de doua ori impotriva Poloniei, dar nu si-a aratat bucuria in semn de respect fata de tara din care provine, iar apoi a inscris impotriva Croatiei.

Chiar inainte de competitie, capitanii Frantei si Italiei, Patrick Vieira si Fabio Cannavaro, s-au accidentat si nu au mai putut juca. In echipa Frantei, banderola de capitan a fost preluata de Lilian Thuram (si Thierry Henry), in timp ce nationala Italiei i-a avut in frunte pe Gianluigi Buffon si Alessandro del Piero.

Alti doi capitani, elvetianul Alexander Frei (in locul caruia a devenit capitan Ludovic Magnin) si polonezul Maciej Zurawski (in lipsa caruia a fost capitan mai intai Jacek Bak, iar apoi Michal Zewlakov), s-au accidentat inca de la primul meci disputat la Euro. In reprezentativa Portugaliei, capitanul Nuno Gomes a fost schimbat la fiecare meci in repriza secunda, predandu-i banderola lui Cristiano Ronaldo. Si Turcia a avut probleme in ceea ce priveste capitanii.

Emre Belozoglu s-a accidentat, la fel si Nihat Kahveci, iar ultima data banderola de capitan a fost purtata de portarul Rustu Recber. Nationala Rusiei a fost privata de prezenta capitanului Andrei Arsavin la primele doua meciuri, din cauza unei suspendari. In ceea ce-i priveste pe Antonis Nikopolidis (Grecia) si Dario Simici (Croatia), ei au fost capitani la cate un meci, ca un omagiu pentru cariera lor internationala, incheiata la Euro pentru grec si ajunsa la 99 de selectii pentru croat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!