"Mi-e tare dor de sora mea, a plecat la munca, am fost saraci" Povestea FANTASTICA a Piticului Atomic de la lupte: "O sa ridic steagul asta cat mai sus la Rio"

EROI.Ro in fiecare sambata la Sport ProTV, ora 20:00

Virgil Munteanu e Piticul Atomic al Romaniei la lupte. E mic, dar rau. Are 1.52m, dar toti adversarii se tem de el. Doar la medalia olimpica de la Rio ii sta gandul. In 2008 a terminat pe 7 la Beijing, avea 18 ani.

"Cand aveam 13 ani faceam 150 de flotari. Acum tot atatea fac. Dar incercam sa facem cate mai multe. Sa fie cat mai bine. Pentru Rio. Imi doresc o medalie foarte mult". 

Cand era copil nu era primit la niciun sport. Tot din cauza inaltimii. Antrenorii n-aveau incredere in el. Fratii sai faceau lupte si l-au luat cu ei. Apoi a ajuns cel mai bun din tara.

"Fac de la 7 ani lupte. Eu fiind foarte mic, aveam 28 de kg, la orice sport ma duceam nu ma primeau"

"Si Napoleon era mic, dar a ajuns mare de tot" - asa l-a incurajat antrenorul sau.

"Era un copil care arata destul de mic si firav cand a inceput luptele, am stiut ca isi dorea sa ajunga la marea performanta. Tentative au fost sa ajunga si la fotbal si peste" - Marin Dobresc, antrenorul lui Virgil.


"Am avut sportivi care credeau ca le este usor, si cand au intrat pe saltea cu mine au vazut ca nu este asa si au regretat ceea ce au gandit. Le dadeam peste nas ca si oamenii mici pot sa faca multe. Sa nu exagerez, cred ca sunt vreo 140 medalii, daca nu mai mult".

Pentru ca nu are parinti, pune mereu fratii pe primul plan, desi viata i-a imprastiat in toate colturile pamantului.

"Sora mea e campioana europeana, are 3 medalii europene. Si mi-e tare dor de ea"

"Sora mea n-a vrut sa mai faca sport, s-a dus si ea sa faca bani, noi am fost copii saraci, nu am crescu in puf. Tatal meu traieste, dar este undeva la tara, nu stim de el. Mama mea nu mai traieste din pacate. cand ne intalnim toti acasa e ceva frumos, suntem departe unul de altul. Sora mea e plecata in Germania, fratele meu la fel" - Virgil Munteanu.


"Nu ma tem de nimic! De absolut nimic"

 

Salteaua de la lupte nu-i mai ajunge, asa ca s-a apucat si de MMA. Si acolo are succes.

"Trebuie sa scoatem bani de undeva, sportl Asa e: sunt multe sacrificii, bani putini. MMA este imagine, luptele sunt bani si, va dati seama, e sport olimpic multi isi doresc sa ajunga sus sa ia medalie la olimpiada si sa ridice steagul cat mai sus". 


"Cu drapelul asta o sa merg la Rio si o sa-l ridic cat mai sus: ori campion olimpic, ori medalie". 

Citeste si:Virgil Munteanu
FULLSCREEN

VIDEO PROTVPLUS.RO

Mari probleme la Spitalul Colţea din Capitală, după ce blocul de sterilizare s-a defectat. Dezvăluirile făcute de un medic
BRAT
Modifică setările cookies