Vezi mingea oficiala pentru Mondialul din Africa de Sud! Ce au facut Kaka si Benzema cu ea!

Autor: Sport.ro
Vineri 04 Decembrie 2009, 19:51

Astazi a fost prezentata la tragerea la sorti din Cape Town mingea adidas “JABULANI”, cea cu care se va juca la turneul final al Campionatului Mondial 2010.

Mingea i-a lasat fara glas pe marii jucatori ai lumii care au incercat-o. Alcatuita din doar 8 bucati 3D, unite termic si pentru prima data modelate sferic, mingea este perfect rotunda si are traiectoriile foarte precise.

Portarul Petr Cech a apreciat mingea pentru priza foarte buna si pentru traiectoriile precise. Se stie ca la mingile de la turnee precedente, portarii spuneau ca sunt dezavantajati de traiectoriile acestora.

“Ne ajuta foaret mult si culorile prezente, pentru a o repera mai usor din timp”, a adaugat portarul. Jucatorii de camp spun ca preluarile si controlul sunt mult mai usoare. “Pentru mine, contactul cu mintea este foarte important si este desavarsit cu aceasta noua minge”, a exclamat brazilianul Kaka dupa cateva driblinguri.

Pe minge se regasesc 11 culori diferite. Aceste 11 culori reprezinta cei 11 jucatori ai fiecarei echipe, cele 11 limbi oficiale ale Africii de Sud si cele 11 triburi sud-africane care transforma Africa de Sud intr-una din cele mai diverse tari din punct de vedere etnic din continentul african. Si numele ales este de fapt unul din dialectul Bantu isiZulu, limba vorbita de aproximativ 25% din populatia Africii de Sud.

Traducerea pentru “JABULANI” este “a celebra”. Numele este un tribut adus tuturor fanilor fotbalului din intreaga lume care isi vor celebra pasiunea vara viitoare in Africa de Sud.

Vezi aici cum au evoluat mingile de la turneele finale ale Campionatelor Mondiale din 1970, cand a fost introdusa prima minge din petice alb-negre, pentru a putea fi mai usor reperata la televizoarele alb-negru.

Mexic 1970

CM 1974

CM 1978

CM 1982

CM 1986

.

CM 1990

CM 1994

CM 1998

CM 2002

CM 2006

CM 2010

 

Vezi cum a testat Kaka mingea oficiala de la Mondiale

Lampard a pus "tunurile" pe mingea de Mondiale

Ballack testeaza mingea de la Mondial

Cum e mingea de la mondial pentru un portar? Ce zice Cech

Kalou de la Chelsea testeaza mingea oficiala a mondialelor

3 jucatori de la Bayern, impresionati de mingea de Mondiale

Higuain testeaza mingea de Mondiale

Xabi Alonso de la Real incearca mingea de la Mondiale

Lahm de la Bayern testeaza mingea oficiala

Van Bommel testeaza mingea oficiala

Mingea oficiala, testata de Schweinsteiger

Diarra testeaza mingea oficiala a CM 2010

Benzema face show cu mingea oficiala

Vezi testele oficiale

FULLSCREEN

Alashkert - FCSB, in turul 2 al UEFA Europa League, se vede joia viitoare, de la 20:00, IN DIRECT la ProTV

LIVE VIDEO Simona Halep își prezintă trofeul la bordul unui autobuz etajat, la Constanța
BRAT