RASISMUL LOVESTE DIN NOU! Un jucator a fost eliminat dupa ce a reactionat la scandarile rasiste ale suporterilor

Sahtior Donetk Mario Balotelli Romelu Lukaku Campionate externe RASISMUL LOVESTE DIN NOU! Un jucator a fost eliminat dupa ce a reactionat la scandarile rasiste ale suporterilor
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2019, 13:04
Data actualizarii: Luni 11 Noiembrie 2019, 13:07

Rasismul este tot mai des intalnit in fotbalul mondial.

In ultima luna, mai multi jucatori de culoare au fost agresati verbal de suporterii echipelor adverse prin cantece rasiste. Victime ale rasismului au fost si Romelu Lukaku si Mario Balotelli in Serie A, insa cel mai recent este mijlocasul brazilian, Taison. 

Jucatorul lui Sahtior a avut o iesire nervoasa in timpul meciului cu Dynamo Kiev (1-0), dupa ce suporterii echipei adverse au scandat cuvinte jignitoare la adresa lui. Taison a trimis mingea spre tribune, in minutul 77, gest ce i-a adus un cartonas rosu. Brazilianul a parasit terenul in lacrimi. 

"Imi iubesc rasa, lupt pentru culoare, tot ceea ce fac este pentru noi, pentru dragoste. Nu voi inchide niciodata gura in fata unui comportament inuman si detestabil! Lacrimile mele erau de furie, resemnare si incapabilitatea de a face ceva in astfel de momente. Suntem invatati de la o varsta frageda sa fim puternici si sa luptam! Sa luptam pentru drepturile noastre si pentru egalitate. 

Rolul meu este sa lupt, sa ridic capul si pieptul si sa continui lupta. Intr-o societate rasista, nu este suficient sa nu fii rasist. Fotbalul are nevoie de mai mult respect, lumea are nevoie de mai mult respect", a scris Taison pe pagina oficiala de Instagram. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“ Amo minha raça, luto pela cor, o que quer que eu faça é por nós, por amor... “ Jamais irei me calar diante de um ato tão desumano e desprezível ! Minhas lágrimas foram de indignação, de repúdio e de impotência, impotência por não poder fazer nada naquele momento ! Mas somos ensinados desde muito cedo a sermos fortes e a lutar ! Lutar pelos nossos direitos e por igualdade ! O meu papel é lutar , bater no peito , erguer a cabeça e seguir lutando sempre ! ✊???? Em uma sociedade racista, não basta não ser racista, precisamos ser antirracista ! O futebol precisa de mais respeito, o mundo precisa de mais respeito ! Obrigada a todos pelas mensagens de apoio ! Seguimos a luta ...✊???? Net rasizmu

A post shared by Taison Barcellos Freda (@taisonfreda7) on

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!