6 puncte intre RETROGRADARE si PODIUM, iar echipa cu cele mai multe goluri merge in "B". Cum arata cel mai echilibrat campionat din lume

6 puncte intre RETROGRADARE si PODIUM, iar echipa cu cele mai multe goluri merge in "B". Cum arata cel mai echilibrat campionat din lume

Algerienii au avut parte de ceea ce este probabil cel mai echilibrat sezon din istorie. Prima clasata a fost la doar 9 puncte de prima retrogradata, asta dupa ce, cu patru etape inaintea finalului, absolut toate echipele pastrau sanse matematice, desi infime in cazul unora, sa ridice trofeul.

Algerienii au avut parte de un sezon absolut incredibil si de un final de sezon cat se poate de tensionat. Totul dupa ce diferenta, cu patru etape inaintea finalului, intre prima si ultima clasata diferenta era de 11 puncte. 

Matematic, in acel moment,  ultima clasata, printr-un concurs incredibil de imprejurari, putea ajunge in lupta pentru trofeu.

Imposibilul nu s-a realizat, insa algerienii tot au avut parte de un final de campionat extrem de complicat. Prima clasata cu patru etape inaintea finalului, ES Setif, a obtinut doar 7 puncte in 4 partide, insa a reusit sa castige titlul. 

De asemenea, echipele de pe locurile 2, 3 si 4 si-au pastra si ele pozitiile, insa lucrurile s-au schimbat la retrogradare.

NA Hussein Dey a reusit sa urce de pe locul 16, ultimul, pana pe 9, in timp ce MC El Eulma a picat in zona rosie.

La final, diferenta dintre campioana si echipa care a ocupat primul loc retrogradatabil a fost de doar 10 puncte. Ca o comparatie, in Anglia, diferenta dintre Chelsea si QPR a fost de 57 de puncte, in timp ce in Germania, Bayern si Paderborn au fost despartite de 68 de puncte.

Ca si dam un exemplu si mai nebun, diferenta dintre Barcelona si Cordoba, in Spania, a fost de nu mai putin de 74 de puncte!

Interesant este si faptul ca El Eulma, echipa cu cele mai multe goluri marcate, 40 la numar, a retrogradat!

Cum arata clasamentul cu 4 etape inaintea finalului

Cum s-a terminat pana la urma sezonul

Citeste si:AlgeriaES Setif
FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România
BRAT
Modifică setările cookies