A venit si reactia lui Putin. Ce zice presedintele Rusiei dupa ce huliganii au facut HAOS la Euro. A ras putin de englezi :)

A venit si reactia lui Putin. Ce zice presedintele Rusiei dupa ce huliganii au facut HAOS la Euro. A ras putin de englezi :)

Presedintele rus Vladimir Putin a condamnat vineri actele de violenta comise de huligani la EURO din Franta, intrebându-se totusi ironic ''cum 200 de suporteri rusi au putut sa snopeasca in bataie mai multe mii de englezi''. 

''Violentele dintre fanii rusi si englezi sunt ceva absurd'', a declarat Putin la Forumul economic de la Sankt Petersburg. ''Dar eu nu inteleg cum 200 din suporterii nostri au putut sa snopeasca in bataie mai multe mii de englezi'', a adaugat el. 

''Dupa parerea mea, acordam mai putina importanta fotbalului decât luptelor dintre suporteri'' la acest EURO 2016, a spus Putin. ''Este pacat si regret asta''. 

El le-a cerut autoritatilor franceze sa aplice legea in aceeasi maniera pentru toti participantii la violente. ''in toate cazurile, demersul fortelor de ordine trebuie sa fie acelasi pentru toate violentele'', a declarat Putin, autoritatile ruse criticând in ultimele zile arestarea suporterilor rusi, in principal in apropiere de Cannes. 

UEFA a amenintat duminica Anglia si Rusia cu "excluderea" de la EURO 2016 "in caz de noi violente" comise de suporterii lor, dupa incidentele care au avut loc sâmbata trecuta la Marsilia, inainte si la finalul meciului Anglia -Rusia (1-1). De asemenea, Federatia rusa de fotbal a fost amendata cu 150.000 euro. 

Sâmbata trecuta, violentele altercatii dintre huliganii rusi si englezi au facut 35 de raniti, in majoritate britanici, dupa meciul dintre cele natiuni disputat pe stadionul Velodrom din Marsilia (1-1). Joi, doi dintre acestia se aflau in continuare in stare grava la spital. 

43 de suporteri rusi au fost arestati marti de politia franceza in apropiere de Cannes. Aceasta actiune a provocat o tensiune diplomatica intre Paris si Moscova, ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, calificând-o drept ''absolut inadmisibila''. 

Joi, trei huligani rusi au fost condamnati la pedepse de 12, 18 si 24 luni de inchisoare cu executare, urmând sa fie imediat incarcerati. 

De la inceputul EURO, in afara celor trei rusi, tribunalul corectional din Marsilia a condamnat noua persoane (doi francezi, sase englezi si un austriac) cu inchisoare cu executare, intre o luna si un an de detentie. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ar trebui să avem trenuri care merg cu 160 km/h, dar, în realitate, CFR nu poate înlocui o şină ruptă acum 4 ani
BRAT
Modifică setările cookies