GALERIE FOTO Imaginile bucuriei: prin foc și sabie. Cum a ajuns naționala de baschet 3 la 3 la EURO 2022: fetele au jucat și pe faleza din Constanța, și pe parchetul din Sala Sporturilor

Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Iunie 2022, 13:56
Data actualizarii: Luni 06 Iunie 2022, 15:56

În 2021, tricolorele au participat la JO de la Tokyo, la întâia ediție la care baschetul 3 la 3 a făcut parte din programul olimpic. 

  • Naționala feminină a României s-a calificat la turneul final FIBA 3x3 Europe Cup 2022, după ce Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu, Alina Podar și Anamaria Virjoghe au dispus în meciul decisiv de Letonia, cu scorul de 20-17.
  • Reprezentativa masculină a cedat în sferturi, în fața Muntenegrului, cu 18-22, într-un meci început pe Faleza Cazino și incheiat din cauza ploii în Sala Sporturilor. Băieții au ratat biletele pentru turneul final continental de la Graz.

În dimineața zilei de duminică, naționala feminină a jucat pe terenul de pe Faleza Cazino din Constanța împotriva puternicei selecționate a Cehiei și a reușit, la capătul unui joc extrem de echilibrat, să se impună în ultimele secunde. Cea mai titrată jucătoare de baschet din România, Ancuța Stoenescu, a răsturnat situația și a marcat un coș de aur care a închis tabela la scorul de 14-13 în favoarea tricolorelor. 

Sonia Ursu, Ancuța Stoenescu, Alina Podar și Anamaria Virjoghe au continuat, astfel, cursa spre Graz si au evoluat seara, în semifinale, împotriva Poloniei, o echipă care dominase clar Grupa A și a trecut de Marea Britanie în sferturi, cu 18-16. 

Din cauza ploii care s-a abătut asupra Constanței, ultimele meciuri din turneul de calificare s-au mutat în Sala Sporturilor, o arenă care a găzduit mari meciuri în istoria ei de handbal sau de volei. 

Susținute de peste 300 de spectatori, tricolorele au continuat lupta pentru Graz. După un joc echilibrat doar în prima parte, Polonia s-a desprins în câștigătoare marcând șase puncte consecutive (de la 9-8 la 15-8). S-a terminat 21-16 și Polonia a obținut vizele pentru turneul final din Austria. 

România a întâlnit în meciul decisiv Letonia, după ce balticele au cedat în cealaltă semifinală în fața Estoniei, cu 15-16. 

Mai pragmatice, Acvilele au dominat disputa încă de la debut, reușitele marca Ursu, Podar sau Stoenescu ridicând scorul la 10-4. În pofida eforturilor depuse de baltice pentru a reveni în joc, România s-a impus cu 20-17. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!