Baschet

U BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania, a ratat marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, calificarea în semifinalele Basketball Champions League (BCL), după ce a fost învinsă de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, în meciul decisiv din sferturile de finală ale competiţiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2022, 19:59
Data actualizarii: Marti 19 Aprilie 2022, 21:53

UPDATE 21:45 Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania, a ratat marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, calificarea în semifinalele Basketball Champions League (BCL), după ce a fost învinsă de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, în meciul decisiv din sferturile de finală ale competiţiei.

U BT Cluj a pierdut, după un joc în care a fost depăşită de presiunea obiectivului şi a fost dominată la multe capitole, cu scorul de 73-79 (23-37), principalii marcatori ai partidei fiind Hogue 15, Richard 15, Bircevic 12, pentru gazde, respectiv Hulls 18, pentru MHP.

Meciul nu a fost lipsit de proteste din partea băncii campioanei României, care a reclamat în mai multe rânduri maniera de arbitraj diferită pentru echipa sa faţă de cea adversă, iar în minutul 38 antrenorul Mihai Silvăşan a fost eliminat de pe banca tehnică.

La partida de marţi seară din BT Arena au asistat, din nou, 10.000 de fani, care au creat o atmosferă senzaţională timp de două ore, indiferent de evoluţia scorului şi şi-au aplaudat copios favoriţii la final, în pofida rezultatului. Şi la prima dispută dintre cele două echipe, BT Arena a fost la capacitate maximă, atunci doborându-se pentru prima dată recordul de capacitate al arenei.

Campioana României a câştigat prima dispută a seriei de trei partide, cu 76-73, după care formaţia germană s-a impus pe terenul propriu, cu 92-75. Cu 2-1 la general, MHP Riesen Ludwigsburg se califică la Turneul Final Four de la Bilbao, care va avea loc între 6-8 mai.

În 6 mai, se vor duela în semifinale MHP Riesen Ludwigsburg - Baxi Manesa şi Hapoel Holon - Lenovo Tenerife, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu.

U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

”Nimeni nu credea că vom trece de turneul preliminar, aveam obiectiv să ne calificăm în prima fază a grupelor”, a spus de mai multe ori de-a lungul campaniei din BCL, antrenorul campioanei, Mihai Silvăşan.

El nu va avea prea mult timp pentru a-şi reveni după ratarea calificarea în F4 al BCL, pentru că miercuri va fi pe banca echipei Nord, la All Star Game de la Oradea, unde vor şi cinci din jucătorii săi - Patrick Richard, Karel Guzman, Elijah Stewart, Luca Colceag şi Dustin Hogue.


UPDATE 19:00 aprilie Ultimele bilete s-au pus în vânzare la Sala Polivalentă marți dimineața. Norocoșii au prins un tichet pentru partida din această seară.

Mihai Silvăşan, antrenorului campioanei la baschet masculin U BT Cluj, a declarat că meciul de marţi, cu germanii de la MHP Riesen Ludwigsburg, decisiv pentru calificarea la Turneul F4 al Ligii Campionilor, este cel mai important pentru echipa sa în acest sezon ”până la ora actuală”.

Scorul general între U BT Cluj şi MHP Riesen Ludwigsburg este 1-1 în seria din sferturile Basketball Champions League, după 76-73 în BT Arena, şi 92-75 în Germania.

Marţi, de la ora 19.00, din nou în BT Arena, se va juca meciul decisiv pentru accederea în semifinalele competiţiei, iar sala de 10.000 de locuri va fi plină, biletele fiind vândute în 30 de minute.

”Este un meci decisiv, cu o încărcătură aparte. Este cel mai important meci din actualul sezon până la ora actuală. Jucăm cu o echipă foarte bună, toată lumea a văzut asta. În primele două partide am avut probleme să trecem de apărarea lor agresivă. Sunt foarte buni şi la recuperări ofensive. Încercăm să corectăm aceste lucruri, să fim mai buni şi cu ajutorul celor 10.000 de oameni care vor fi prezenţi în sală ne dorim să obţinem victoria şi calificarea în Final Four. Iniţial nu ne-am pus multe obiective, am vrut doar să intrăm în grupe. Apoi am luat-o pas cu pas, am fost competitivi şi am încercat să câştigăm fiecare meci. Această mentalitate a funcţionat şi ne aflăm la un joc distanţă de Final Four”, a declarat, luni, potrivit News.ro, antrenorul Mihai Silvăşan, în conferinţa de presă premergătoare disputei cu MHP Riesen Ludwigsburg.

La rândul său, căpitanul U BT Cluj, Patrick Richard, a precizat: ”Va fi un meci foarte dificil, împotriva unei echipe bune. Avem avantajul terenului propriu şi suntem entuziasmaţi să jucăm în faţa fanilor noştri. Vrem să corectăm din greşelile partidei retur şi să câştigăm”.

Trei echipe au obţinut deja biletele după celelalte dispute din sferturile de finală: Baxi Manresa, Hapoel Holon şi Lenovo Tenerife. Câştigătoarea din seria U BT Cluj - MHP Riesen Ludwigsburg se va duela cu Baxi Manesa în semifinale.

  • Turneul Final Four va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai.
  • În 6 mai sunt programate semifinalele, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu. Biletele s-au pus în vânzare din 28 martie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

  • În 2021, trofeul a fost câştigat de spaniolii de la San Pablo Burgos.
Modifică setările cookies