Baschet

Cele mai importante competitii europene de baschet, anulate in lipsa unui anunt oficial! Ce se intampla cu EuroLiga

Intr-o intalnire online, oficialii EuroLiga le-au propus celor 11 cluburi care fac parte din comitetul executiv, printre care se numara Real Madrid, Fenerbahce, Barcelona si CSKA Moscova, anularea competitiei, avand in vedere numeroasele dificultati care ar trebui depasite pentru ca meciurile sa poata avea loc.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Mai 2020, 14:40
Data actualizarii: Luni 25 Mai 2020, 15:17

UPDATE: Este oficial! EuroLiga si EuroCup au fost anulate. Nu s-au desemnat castigatori pentru nici una dintre cele 2 competitii, iar aceleasi 18 echipe participante in acest sezon la EuroLiga sunt automat calificate pentru editia urmatoare. Noul sezon este asteptat sa inceapa in jurul datei de 1 octombrie.

Echipe din 10 tari europene sunt angrenate in aceasta competitie, fiecare dintre ele fiind intr-un stadiu diferit in ceea ce priveste depasirea pandemiei de coronavirus. 

La restrictiile de deplasare intre aceste tari, se adauga si forma fizica a sportivilor si faptul ca unii dintre ei nu ar putea sa se mai intoarca la antrenamente, unele competitiile nationale fiind anulate. De asemenea, organizatorii EuroLiga nu au un loc sigur in care competitia sa se poata desfasura, in ciuda faptului ca Lituania ar fi fost o varianta buna, beneficiind de sali mari si de un sistem de sanatate fiabil. 

In aceste conditii, oficialii celei mai importante competitii europene de baschet au propus anularea EuroLiga, lucru care nu s-a mai intamplat niciodata in cei 19 ani de cand aceasta este organizata de Euroleague Basketball.  

In alta ordine de idei, si EuroCup ar putea fi anulata. Aceasta situatie ar putea avea consecinte importante asupra cluburilor, in special dintr-o perspectiva financiara. 

Un anunt oficial in acest sens va fi facut in aceasta dupa-amiaza, cand este programata o conferinta de presa. Vom reveni cu amanunte.

Modifică setările cookies