Anglia

Momentul emoționant în care Sir Alex Ferguson l-a cucerit pe Cristiano Ronaldo: "Poate nu ar trebui să spun asta"

Portughezul a povestit un episod din prima sa perioadă petrecută la Manchester United, când antrenor era Sir Alex Ferguson.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 10:05
Data actualizarii: Sambata 18 Decembrie 2021, 10:14

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a vorbit întotdeauna despre Sir Alex Ferguson ca fiind un al doilea tată pentru el, având în vedere că legendarul antrenor al lui Manchester United l-a ajutat să se adapteze la fotbalul din Anglia și să evolueze la cel mai înalt nivel.

Sir Alex Ferguson: 'Cristiano, nu e nicio problemă, du-te la el pentru două sau trei zile"

Portughezul a fost transferat la Manchester United în 2003, de la Sporting Lisabona, iar timp de șase ani a evoluat pe Old Trafford, devenind unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii. Relația cu Sir Alex Ferguson a devenit din ce în ce mai bună, iar Ronaldo dezvăluie care a fost momentul în care a apreciat cel mai mult latura umană a managerului său.

Cristiano Ronaldo și Sir Alex Ferguson au acordat un interviu pentru site-ul lui Manchester United, unde au depănat mai multe amintiri, iar starul portughez, revenit în acest an pe Old Trafford, după 12 ani, a ținut să povestească un episod special.

"Am trăit multe momente frumoase împreună. Nu neapărat trofeele câștigate, ci și momentele dificile prin care am trecut. Probabil nu își aduce aminte și poate nu ar trebui să spun asta, dar o voi face pentru că este o poveste frumoasă.

Îmi aduc aminte că, la un moment dat, tata era în spital și eram foarte deprimat. Am vorbit cu el și mi-a spus: 'Cristiano, nu e nicio problemă, du-te la el pentru două sau trei zile'. Aveam meciuri importante în acel moment, iar eu eram un jucător cheie la momentul acesta. Mi-a spus: 'Va fi dificil pentru că aveam aceste meciuri, dar îți înțeleg situația și te voi lăsa să mergi să îți vezi tatăl'. Pentru mine, acestea sunt cele mai importante lucruri, pe lângă trofeele Champions League, Premier League, Cupele sau altele. Îl apreciez pentru că mereu s-a ținut de cuvânt", a declarat Cristiano Ronaldo, potrivit Manchester Evening News.

Fostul antrenor al lui Manchester United a explicat de ce a acceptat să-i ofere câteva zile libere lui Ronaldo la acel moment, având în vedere că echipa avea mare nevoie de serviciile portughezului.

"Am această experiență de când eram antrenor tânăr. La 33 de ani, un băiat a venit în biroul meu într-o zi de marți și m-a întrebat dacă își poate lua liber vineri. I-am spus: 'De ce vrei liber vineri?'. Mi-a spus: 'Mama mea a murit'. Apoi i-am zis: 'Oh, sigur, fiule'. Din momentul acela, când un jucător venea la mine și îmi spunea că vrea o zi liberă îi ziceam: 'Da, pot să te ajut?'.

În cazul lui Cristiano, știam că tatăl lui este bolnav și este internat în spital. Era important pentru el să fie alături de tatăl său. Clubul nu mai conta atunci, era un lucru mai important decât atât. Familia este peste, fără îndoială. Nu trebuie să pui niciodată clubul în fața familiei", a spus Sir Alex Ferguson.

  • 118 goluri și 292 de meciuri a strâns Cristiano Ronaldo în prima perioadă petrecută la Manchester United (2003-2009)
  • 94 de milioane de euro a plătit Real Madrid pentru a-l transfera pe Ronaldo, în 2009
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!