Ce inseamna sa castigi titlul in Anglia cand esti o echipa mica. Suma fabuloasa pe care o asteapta Leicester in conturi

Ce inseamna sa castigi titlul in Anglia cand esti o echipa mica. Suma fabuloasa pe care o asteapta Leicester in conturi

Real - City, azi la 21:45 pe ProTV

Clubul de fotbal Leicester City poate beneficia de venituri intre 220 si 365 milioane dolari, datorita castigarii primului sau titlu in Premier League, conform expertilor din marketingul sportiv.

Orasul de 337.000 locuitori spera sa beneficieze si de un boom economic dupa ce echipa sa a scris o pagina de istorie in fotbalul din Anglia, provocand una dintre cele mai mari surprize ale acestui sport din toate timpurile. Conform unui ziar local financiar, economia orasului ar putea beneficia de 70 milioane dolari de pe urma acestui succes.

Pentru titlu, Leicester va incasa 132 milioane dolari. Participarea in grupele Ligii Campionilor va aduce inca maxim 100 milioane dolari, la care se adauga sumele provenind din drepturile tv. Audienta la meciurile lui Leicester a crescut in acest sezon de la 785.000 la peste un milion pe meci. in Italia, interesul general de cursa spre titlu a lui Leicester si a faptului ca antrenorul Claudio Ranieri este italian a dublat numarul celor care au urmarit meciurile din Premier League.

Sponsorii pot contribui de asemenea cu sume importante, de peste 100 milioane dolari, la visteria ''vulpilor''. Veniturile viitoare vor depinde insa si de modul in care se va dezvolta, consolida si evolua clubul in sezonul viitor.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criză politică. PNL nu renunță la Cîțu ca premier: ”Nici nu se pune în discuţie”
BRAT
Modifică setările cookies