Panica in China! Un virus asemanator cu coronavirusul a omorat un om, iar alti 32 sunt in teste! Ce este hantavirusul 

Virale Panica in China! Un virus asemanator cu coronavirusul a omorat un om, iar alti 32 sunt in teste! Ce este hantavirusul
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020, 17:00
Data actualizarii: Miercuri 25 Martie 2020, 17:44

Un virus asemanator coronavirusului ii alerteaza pe oamenii de stiinta.

Corpul unui barbat care a murit in China a fost testat pozitiv de hantavirus, conform presei locale.

Inainte sa moara, barbatul din provincia Yunnan mergea spre Shandong, acolo unde muncea. In acelasi autobuz se mai aflau inca 32 de persoane, care au fost si ele testate, la randul lor, dupa cum scrie Global Times China. 

Vestile triste din China vin in momentul in care intreaga lume se lupta cu pandemia de coronavirus. Moartea barbatului testat pozitiv cu hantavirus a inceput sa ridice semne de intrebare printre cercetatori.

Conform Centrului de Control si Preventie a Bolilor, hantavirusurile fac parte dintr-o familie de virusuri care este propagata de rozatoare. Hantavirusurile pot produce diferite boli oamenilor. Virusul nu se poate lua pe cale aeriana si se transmite doar daca oamenii iau contact cu urina, materiile fecale sau saliva rozatoarelor. Mai putin frecvent, hantavirusurile ajung la oameni prin muscaturi ale 'gazdei' infectate.

Un om de 28 de ani din Marea Britanie a fost infectat in 2012 cu hantavirus, conform NHS Wales, si a fost internat dupa ce a facut febra 4 zile, vomita si avea dureri de cap puternice. Barbatul a fost externat dupa 52 de zile in spital.

Simptomele hantavirusului sunt: febra, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, greata si voma, dureri abdominale,  tuse seaca urmata de dificultati de respiratie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!